ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΜΕΘ Παίδων στα Γιάννενα: Το οργανόγραμμα να ‘ναι καλά…

Εικόνα του άρθρου ΜΕΘ Παίδων στα Γιάννενα: Το οργανόγραμμα να ‘ναι καλά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2024, 13:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα, δύο παιδιά από τα Γιάννενα και τα Γρεβενά, χρειάστηκαν επείγουσα νοσηλεία.

Τα Γιάννενα, με τα δύο μεγάλα νοσοκομεία, σε κεντρικό σημείο της βορειοδυτικής Ελλάδας, δεν έχουν ΜΕΘ Παίδων, οπότε τα δύο παιδιά διακομίστηκαν στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Γιατί θα πρέπει όμως, εν έτει 2024, να αντιμετωπίζονται τέτοια περιστατικά με αυτό τον τρόπο;

Για τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, αυτό συμβαίνει καλώς ουσιαστικά γιατί «έτσι λέει το οργανόγραμμα».

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε, τόσο στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκο Έξαρχο, όσο και στη βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, στις σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν.

Τι γίνεται όμως εάν το οργανόγραμμα είναι προβληματικό και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες;

Για τον κ. Γεωργιάδη που «απλώς υπουργεύει», μεγαλύτερη σημασία έχει να δώσει πολιτική απάντηση σε ένα υπαρκτό ζήτημα, διανθισμένη με το γνωστό του υπεροπτικό ύφος, παρά να πάρει θέση για την ουσία.

Στην κα Τζούφη, ο υπουργός υποστήριξε πως «αρκεί η ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα», όπως και ότι «χρειάζονται ειδικότητες που δεν διαθέτει το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων».

Κοινώς, ότι δεν προτίθεται να ζητήσει, να παρέμβει ή να προκαλέσει κάποια αλλαγή που θα συγκροτήσει, με όλα τα απαιτούμενα, μια τέτοια μονάδα περίθαλψης στα Γιάννενα.

Η κα Τζούφη, η οποία είναι παιδίατρος (ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει καμία σχέση με την ιατρική), σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι οι, σε μηνιαία βάση διακομιδές προς την Αθήνα και την Πάτρα, είναι «πολιτική και όχι επιστημονική απόφαση, δεδομένου ότι υπάρχει διαχρονικό και σαφές αίτημα από τις ιατρικές υπηρεσίες της περιοχής».

Είπε επίσης ότι στο Πανεπιστημιακό, ήδη υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία ΜΕΘ Παίδων και αν υπήρχε η πολιτική βούληση για προσλήψεις εξειδικευμένων θέσεων, η μονάδα θα μπορούσε να στελεχωθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο προσεχές μέλλον.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back