Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, οι 18 ψήφοι και το 4ο κτίριο

Εικόνα του άρθρου Ο Σύλλογος Εργαζομένων, οι 18 ψήφοι και το 4ο κτίριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2018, 02:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η «Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση», η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Σύλλογο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, με αφορμή μια γενική συνέλευση «παρωδία» όπως τη χαρακτηρίζει.

Σε αυτή τη γενική συνέλευση ψήφισαν μόλις 50 άτομα ενώ δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί (π.χ. χωρίς προεδρείο, χωρίς πρακτικά), σύμφωνα με την καταγγελία. Η απόφαση δε που εκδόθηκε, βγήκε από 18 μόλις άτομα (20 άτομα δεν ψήφισαν καμία πρόταση –ούτε της ΔΑΚΕ ούτε της ΕΑΠ- όπως αναφέρεται). Ο Σύλλογος Εργαζομένων, όπου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Φλούδας από τη ΔΑΚΕ (που είναι επίσης και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της τοπικής ΝΔ), αναφέρεται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης στην οποία καταγγέλλεται «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του σχεδίου της διοίκησης του νοσοκομείου για μεταφορά των υπαρχουσών κλινικών και άνοιγμα νέων με την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού και προϋπολογισμού». Η ίδια απόφαση θέτει μια σειρά από ζητήματα: από μονιμοποίηση συμβασιούχων και άμεση ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ μέχρι αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου. Γίνεται δε γνωστό ότι θα γίνουν δίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, συνέντευξη Τύπου και ενημέρωση της Εισαγγελίας για «τις εν δυνάμει επικίνδυνες για την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων συνθήκες που διαμορφώνονται».

Από τη δική της πλευρά, η ΕΑΠ, αφού αμφισβητεί τη δημοκρατικότητα λήψης της απόφασης, αφήνει αιχμές για τον τρόπο που κινείται η πλειοψηφία. «Θέλουν μετακινήσεις προσωπικού με αξιοκρατία ή θέλουν να εξουσιάζουν με τις λίστες τους;», «έχουν κάποια πρόταση λειτουργίας για το 4ο κτίριο;», «να έχει ρόλο ο ιδιωτικός τομέας στην λειτουργία του 4ου κτιρίου, όπως ανήγγειλε η ΝΟΔΕ και τα στελέχη της ΝΔ, ή μας κοιμίζει ο τοπικός τομεάρχης και πρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας για δημόσιο χαρακτήρα στην Υγεία;», «θέλουν όλους τους συμβασιούχος στον σύλλογο ή μόνο όσους εκτιμούν ότι εξυπηρετούν τα σχέδιά τους;» είναι μερικά από τα… ερωτήματα που θέτει η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back