ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Σκουρλέτης είδε Μπαΐλη και Νάστα

Εικόνα του άρθρου Ο Σκουρλέτης είδε Μπαΐλη και Νάστα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2018, 02:22
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι σχεδιασμοί των δύο δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη της Πάργας και της Πρέβεζας, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης των δημάρχων Αντώνη Νάστα και Χρήστου Μπαΐλη, αντίστοιχα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, παρουσία του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μπάρκα.

Σύμφωνα με τους δημάρχους τα προβλήματα εντοπίζονται στην κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται το Καλοκαίρι, λόγω της τουριστικής περιόδου. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ο σχεδιασμός των δύο δήμων προβλέπει ένα εκτεταμένο έργο για την αποκατάσταση των συγκεκριμένων προβλημάτων, το οποίο έχει τις προϋποθέσεις να χρηματοδοτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που δημιούργησε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στα οποία έχει προβλεφθεί η ενίσχυση έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «οι στοχευμένες δράσεις μπορούν να λύσουν σημαντικά προβλήματα των δήμων με θετική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών και την τοπική οικονομία, σε πολύ μικρό χρόνο». 

Επίσης, ενημέρωσε τους δημάρχους ότι μετά τις δύο προσκλήσεις, για την αγορά μηχανημάτων έργου (60 εκατ. ευρώ) και την συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους (50 εκατ. ευρώ), αναμένεται σύντομα η πρόσκληση για την κατασκευή παιδικών χαρών. 

(Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back