ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Σέρλοκ Χολμς» και η επιστροφή του Παντελή Παπαδόπουλου

Εικόνα του άρθρου Ο «Σέρλοκ Χολμς» και η επιστροφή του Παντελή Παπαδόπουλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2017, 17:32
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας από τους ανθρώπους που έχει αφήσει το στίγμα του στα θεατρικά δρώμενα και των Ιωαννίνων, επιστρέφει στο Καμπέρειο Θέατρο. Ο σκηνοθέτης (και ηθοποιός) Παντελής Παπαδόπουλος θα ανεβάσει φέτος το έργο της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού Ηπειρωτικού Θεάτρου (προάγγελο του ΔΗΠΕΘΕ) και αργότερα καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και βασικό στέλεχος για πολλά χρόνια του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Η παράσταση που θα ανέβει στη σκηνή του Καμπερείου έχει τίτλο «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι», μια παράσταση που ανέβηκε πέρσι στο Θέατρο Τέχνης  (σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη) και η οποία βασίζεται σε θεατρική διασκευή  για παιδιά της Άνδρης Θεοδότου. Για χάρη του έργου αυτού, η σκηνή του δημοτικού θεάτρου θα μεταφέρει τα παιδιά στην εποχή του βικτωριανού Λονδίνου.

«Η φετινή παράσταση είναι μια ευφυέστατη υπόθεση που ζωντανεύει μέσα από μια νέα θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου γεμάτη δράση, ρυθμό και χιούμορ, που εξασκεί την παρατηρητικότητα και τη μνήμη των παιδιών, αλλά και καλλιεργεί μέσα τους την αίσθηση της φιλίας και της δικαιοσύνης ωθώντας τους να εξετάσουν τις διαφορετικές ‘όψεις’ της αλήθειας που παρουσιάζονται από τα πρόσωπα της ιστορίας» ανέφερε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου σε συνέντευξη Τύπου. Ο σκηνοθέτης κ. Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, κάλεσε μεταξύ άλλων μαθητές και εκπαιδευτικούς να δουν την παράσταση, την οποία χαρακτήρισε «ξεχωριστή».

Είναι σαφές ότι το ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να «επενδύσει» φέτος λίγο περισσότερο στο έργο της Παιδικής Σκηνής, μετά το καλό καλοκαίρι που είχε σε οικονομικό επίπεδο κυρίως με την παραγωγή  της «Μήδειας».

Οι πρόβες για την παράσταση του Σέρλοκ Χολμς έχουν ξεκινήσει ήδη, με τον Παντελή Παπαδόπουλο να αξιοποιεί σε σημαντικό βαθμό το ντόπιο δυναμικό. Οι περισσότεροι από τους επτά ηθοποιούς είναι Γιαννιώτες. Παίζουν: Αριστοτέλης Σπυρόπουλος, Βασίλης Σιάφης, Στυλιανός Νίνης, Θανάσης Μιχαηλίδης, Μαρία Κατσουλίδη, Ζωίτσα Πηνελόπη Ιωαννίδη, Θοδωρής Γκόγκος.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back