Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Ράφτης κυριών» στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου Ο «Ράφτης κυριών» στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017, 18:32
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Επί σκηνής» του Δήμου Ζίτσας, παρουσιάζει την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Απριλίου (21.30, είσοδος 5 ευρώ), σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, το θεατρικό έργο του Ζωρζ Φεϊντώ «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ», σε σκηνοθεσία του Νίκου Σφαιρόπουλου. Πρόκειται για μια κωμωδία πάνω στη συζυγική απιστία και την κοινωνική υποκρισία, οι οποίες είναι η μια πρόθυμη συνένοχος της άλλης.

Ο Μουλινώ είναι γιατρός παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με τη Σουζάν και νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά τη σύζυγό του με τη Ρόζα, η οποία είναι γυναίκα του Μπασινέ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινώ. Η πεθερά του γιατρού, η κυρία Εγκρεβίλ και η κόρη της προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ανάμεσά τους μπλέκονται ο υπηρέτης του ο Ετιέν και οι πελάτισσες του ραφτάδικου, η κυρία Μπομπονέτ και η κυρία Ντ’ Ερμπλαί. Σε κάθε παράσταση θα διατεθούν 50 εισιτήρια δωρεάν σε άνεργους με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.

Σκηνοθετεί ο Νίκος Σφαιρόπουλος και παίζουν οι εξής: Ετιέν: Γιώργος Καψάλης - Παναγιώτης Κυρίτσης, Υβόν: Βίκυ Πανταζή, Μουλινώ: Παναγιώτης Σιώνης, Μπασινέ: Νίκος Τζίμας, κυρία Εγκεβίλ: Μάγδα Καστάνη, Σουζάν:Γιολάντα Μπότσικου, Ωμπέν:Κώστας Αχνούλας, Πομπονέτ: Χριστίνα Τσιώνη, κυρία ντ’ Ερμπλαί:   Βούλα Καραγκούνη, Ρόζα: Μύριαμ Τζίμα – Πέπη Γκαραμπίνα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back