Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός και οι megafires

Εικόνα του άρθρου Ο πρωθυπουργός και οι megafires
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2021, 12:16
ΕΛΛΑΔΑ

Την προσπάθεια να εξευμενίσει την καταστροφή που προκάλεσαν οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μέχρι στιγμής συνέχισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά μιλώντας σε συνέντευξη στo CNN και στον δημοσιογράφο Φαρίντ Ζακάρια.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε την καταστροφή στην κλιματική αλλαγή και παρουσίασε ως επιτυχημένη τη διαχείριση των πυρκαγιών (κάποιες από τις οποίες δεν έχουν κατασταλεί εντελώς ακόμα), δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη λειτουργία του 112 και την –ευτυχώς- απουσία θυμάτων. Επίρρωση σε αυτό το σημείο με ερώτηση, πρόσφερε και ο δημοσιογράφος.

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι έσβησαν όλες οι πυρκαγιές, αλλά «λίγες από αυτές πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις». Αναλυτικά:

«Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σχεδόν 600 πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Κατορθώσαμε να σβήσουμε σχεδόν όλες τις φωτιές, αλλά δυστυχώς λίγες από αυτές πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις. Επομένως, σε κάποιο σημείο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τέσσερις ‘megafires’ ταυτόχρονα», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ελέγχεται για τον τρόπο διαχείρισης (και αυτής) της κρίσης και ειδικότερα, για την τακτική να αφεθούν να καούν μεγάλες εκτάσεις, ειδικά στη Βόρεια Εύβοια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back