Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΠΑΣ και σε... χρονοκάψουλα

Εικόνα του άρθρου Ο ΠΑΣ και σε... χρονοκάψουλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2017, 19:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να έκλεισε τα 50 του χρόνια πέρσι, αλλά ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ηπείρου και την ΠΑΕ, γιόρτασε την 50ετία φέτος, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 26 Ιουνίου. Η γιορτή έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, με τους επισήμους να δίνουν το παρών: από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα μέχρι τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Καψάλη.

Η εκδήλωση περιελάμβανε πολλά και διάφορα, με τη… χρονοκάψουλα όμως να κλέβει τις εντυπώσεις. Η χρονοκάψουλα αυτή θα ανοίξει το 2066, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κλείνει τα 100 του χρόνια (καλώς εχόντων των πραγμάτων, βέβαια). Τι θα βρουν οι Γιαννιώτες του μέλλοντος εκεί μέσα; Ειδικές κάρτες με ευχές και ιστορίες για τον ΠΑΣ τις οποίες έγραψαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Δευτέρας. Όλο το υλικό θα τοποθετηθεί λοιπόν σε ειδικό μεταλλικό κουτί και θα θαφτεί σε επιλεγμένο σημείο της πόλης με σκοπό να ανοιχτεί σε ανάλογη εκδήλωση εν έτει 2066. Στο σημείο θα τοποθετηθεί και ειδική αναμνηστική στήλη περιγραφής, με το Πνευματικό Κέντρο να εκφράζει τη βεβαιότητά του σε σχετική ανακοίνωσή του (την οποία συνοδεύει με 38 φωτογραφίες της εκδήλωσης) ότι θα αποτελέσει σημείο επίσκεψης στην πόλη, με αναμνηστικές φωτογραφίες κλ.π

Στα... highlights της βραδιάς ήταν και οι ειδικές φανέλες της ομάδας που απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη στον δήμαρχο κ. Μπέγκα, στον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο αλλά και στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Τη φανέλα του κ. Καχριμάνη παρέλαβε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Παπαχρήστου. Και δεν τελειώσαμε εδώ…

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών παρουσίασε μια διασκευή του ύμνου του ΠΑΣ Γιάννινα που είχε συνθέσει ο Αλέκος Κιτσάκης. Επιπλέον, κατά την εκδήλωση προβλήθηκε ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα το οποίο επιμελήθηκε αφιλοκερδώς ο Νίκος Τσόλης, με τη συνδρομή του γιου του, Βασίλη, ενώ έγιναν τιμητικές απονομές σε εν ζωή διατελέσαντες προέδρους της ομάδας αλλά και σε «αφανείς» συντελεστές. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν  οι δημοσιογράφοι Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Γιάννης Καραλής.

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος κ. Μπέγκας επεσήμανε ότι η εκδήλωση αφορά κυρίως το μέλλον, τα επόμενα 50 χρόνια, και ξεκαθάρισε τη θέση του Δήμου: «Να δούμε πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει ώστε το μέλλον της ομάδας να είναι ολοένα και καλύτερο. Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία υπέρ της ομάδας, τόσο στην ερασιτεχνική της λειτουργία όσο και στην πορεία της ΠΑΕ, και είμαστε πάντα στη διάθεσή τους». Από την πλευρά του, ο κ. Γκόγκος ανέφερε ότι η εκδήλωση αυτή τιμής αποτελεί «και μια ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας όλων μας για την πρόοδο ενός κομματιού της πόλης μας, αλλά και ένα φωτεινό παράδειγμα των δυνατοτήτων μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back