ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών απαντά στους Paguristas

Εικόνα του άρθρου Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών απαντά στους Paguristas
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2024, 09:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από λίγες ημέρες η εθελοντική ομάδα των Ιωαννίνων Paguristas κατήγγειλε επί της ουσίας την Περιφερειακή Ένωση ΒΔ Ελλάδας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών ότι δεν φρόντισε μια δωρεά που είχε γίνει πριν από ενάμιση χρόνο να πάει εκεί που προοριζόταν (για μαθήματα λευκού μπαστουνιού)…

Η καταγγελία «πάτησε» σε μια ανάρτηση στο facebook από την Περιφερειακή Ένωση με την οποία δίνονταν ευχαριστίες στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών για τα μαθήματα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών έρχεται με ανακοίνωσή του να δώσει μια απάντηση στην καταγγελία των Paguristas. O Σύνδεσμος επισημαίνει ότι το ποσό των 1.790 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τη μουσική εκδήλωση στα Γιάννενα, διατέθηκε για την κάλυψη των εξόδων των μαθημάτων λευκού μπαστουνιού που έγιναν τον Ιούλιο του 2023 και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Όπως αναφέρει, οι δαπάνες του πρώτου κύκλου μαθημάτων καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τα έσοδα της εκδήλωσης και οι δαπάνες του δεύτερου κύκλου μερικώς από τα έσοδα αυτά και τα υπόλοιπα από τον Σύνδεσμο. Προστίθεται δε ότι υπήρξαν οι ανάλογες ευχαριστίες προς τους Paguristas και το Ωδείο Ars Nova, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν τόσο στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου όσο και στο facebook.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι τον Ιούνιο του 2024 έγινε και 3ος κύκλος μαθημάτων στα Γιάννενα, λόγω των αναγκών που υπήρχαν, με το κόστος να καλύπτεται αποκλειστικά από τον Σύνδεσμο. Και ακολούθησαν οι ευχαριστίες της Περιφερειακής Ένωσης Βορειοδυτικής Ελλάδας σε όλους τους συμβαλλόμενους του 3ου κύκλου σε ανάρτηση στο facebook.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών σημειώνει ακόμη ότι για όλες τις οικονομικές συναλλαγές «που έγιναν στο πλαίσιο της δράσης και των κύκλων εκπαίδευσης, έχει γίνει λογιστικός έλεγχος».

Και καταλήγει λέγοντας: «Μικροπρέπειες και λεκτικές διαδικτυακές συνδιαλλαγές δεν συνάδουν με τους σκοπούς ύπαρξης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και των Περιφερειακών των Ενώσεων».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3