Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο οπαδός περιφερειάρχης και το νέο γήπεδο

Εικόνα του άρθρου Ο οπαδός περιφερειάρχης και το νέο γήπεδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2016, 20:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούσε ανέκαθεν ένα λαμπρό πεδίο δράσης για τους πολιτικούς. Και συνεχίζει να αποτελεί. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το πεδίο. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικά χρόνια, όταν ο ΠΑΣ είχε πέσει κατηγορία, όντας νομάρχης,συμμετείχε στο κλείσιμο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Καχριμάνης δεν έχει ξεχάσει αυτή τη συμμετοχή του, την οποία επικαλέστηκε εξάλλου και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ως απόδειξη της αγάπης του για την ομάδα (κάποτε συμμετείχε και στη διοίκησή της). Στη ροή του λόγου του, είπε ότι ήταν λάθος αυτό που είχε κάνει, «αλλά το έκανα ως οπαδός». Με αυτήν την παραδοχή του λάθους του, δίνει βέβαια ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην ενέργειά του και απευθύνεται στο θυμικό των φιλάθλων.

Λίγα χρόνια μετά, ο κ. Καχριμάνης συνεχίζει να διεκδικεί την οπαδική πρωτοκαθεδρία για τον ΠΑΣ και παράλληλα να στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση: «Οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες έρχονται και παρέρχονται. Η ομάδα όμως είναι εδώ». Με αυτόν τον τρόπο, υπενθύμισε εμμέσως πλην σαφώς και τις κακές σχέσεις που έχει ο ίδιος με την πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χρηστοβασίλη.

Πώς όμως μπλέχτηκε ο ΠΑΣ στο περιφερειακό συμβούλιο; Λόγω της επερώτησης που είχε καταθέσει η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα για τις συζητήσεις περί «παραχώρησης του Πανηπειρωτικού Σταδίου (ΠΕΑΚΙ) στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα» για νέο γήπεδο του ΠΑΣ. Συζητήσεις οι οποίες γίνονται τους τελευταίους μήνες χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί τι ακριβώς περιλαμβάνει η πρόταση της ΠΑΕ.

Καταρχάς, ο κ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει συμμετάσχει σε καμία συζήτηση. Δηλώνει όμως υπέρμαχος της πρότασης για νέο γήπεδο. Ο περιφερειάρχης έρχεται να προστεθεί σε όλους όσους ένιωσαν ότι αποτέλεσε ντροπή για την πόλη η «εξορία» του ΠΑΣ στο Περιστέρι για τον επαναληπτικό αγώνα με την Άλκμααρ... 

«Η κατασκευή νέου γηπέδου σε χώρο που γειτνιάζει με το ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή είναι μια πρόταση, η  οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί θετικά,  με την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα θιγούν οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν θα προκαλούνται εμπόδια στους αθλούμενους. Κάτι τέτοιο είμαι βέβαιος ότι δεν το επιθυμεί κανένας, ούτε καν η διοίκηση της ΠΑΕ που πρέπει να επιδιώκει διαχρονικά καλές σχέσεις  με την τοπική κοινωνία και τον φίλαθλο κόσμο» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, άσκησε κριτική σε όσους θεωρούν ότι «βρήκαν αντικείμενο να ασχοληθούν και να κάνουν πολιτική 'γυμναστική'. Δικαίωμά τους, αλλά η νοοτροπία του 'όχι σε όλα' δεν οδηγεί πουθενά. Ή μάλλον οδηγεί στην απραξία και στην υποβάθμιση της περιοχής μας».

Τέλος, επιφυλάχθηκε να πάρει θέση για πιο συγκεκριμένα θέματα που αφορούν το νέο γήπεδο, μέχρι να δει τις επίσημες προτάσεις. «Εμείς είμαστε εδώ, περιμένουμε να ακούσουμε και να δούμε τις επίσημες προτάσεις και τότε θα τοποθετηθούμε επί συγκριμένων θεμάτων» κατέληξε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back