ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο «Οδυσσέας» και οι νέοι πρωτοετείς

Εικόνα του άρθρου Ο «Οδυσσέας» και οι νέοι πρωτοετείς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2017, 19:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τους πρώτους υπό το νέο ακαδημαϊκό καθεστώς φοιτητές και φοιτήτριες, 129 τον αριθμό, υποδέχεται η σχολή Καλών Τεχνών και το τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνολικά, στις εξετάσεις που γίνονται εκτός πανελλαδικών, στα πρότυπα της ΑΣΚΤ και με τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, πήραν μέρος 430 συνολικά υποψήφιοι και υποψήφιες για εισαγωγή στη σχολή.

Φανερά ευχαριστημένοι, ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης και ο κοσμήτορας της σχολής Καλών Τεχνών Ξενοφών Μπίτσικας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι εξετάσεις (οι οποίες είχαν δεχθεί πρόσκαιρη κριτική, στην οποία απάντησαν οι ακαδημαϊκές αρχές) ολοκληρώθηκαν και τα έργα των επιτυχόντων και επιτυχουσών, εκτίθενται στο χώρο της σχολής, στην παλιά πιλοτή της Φιλοσοφικής στην πανεπιστημιούπολη.

Το θέμα στο οποίο ασκήθηκαν οι υποψήφιοι και υποψήφιες, ήταν μια σύνθεση με τη μορφή του Οδυσσέα. «Είναι, θα λέγαμε, ένας συμβολισμός με την οδύσσεια που πέρασε το τμήμα μέχρι να φτάσει στον προορισμό του» είπε ο κ. Μπίτσικας. Τόσο αυτός, όσο και ο πρύτανης, στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αυτές οι εξετάσεις, οι πρώτες που γίνονται με αυτό τον τρόπο, σηματοδοτούν τη μετάβαση του τμήματος στην καινούργια φάση του, με συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα και πενταετή φοίτηση. «Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με άψογο τρόπο. Είμαι εντυπωσιασμένος από τα έργα των φοιτητών μας, που δεν μοιάζουν με έργα πρωτοετών, αλλά έργα αποφοίτων» τόνισε ο κ. Καψάλης, ευχαριστώντας το προσωπικό του τμήματος και όλους όσους εργάστηκαν για τη μετάβαση του τμήματος και τη διενέργεια των εξετάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back