ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντιπολιτευτική ερώτηση, αυστηρή απάντηση

Εικόνα του άρθρου Αντιπολιτευτική ερώτηση, αυστηρή απάντηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2017, 17:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η άνευ πραγματικής ουσίας ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως και ο Κώστας Τασούλας, βουλευτές της ΝΔ, για τις εξετάσεις της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων προκάλεσε την προσεκτική μεν, έντονη δε αντίδραση της πρυτανικής αρχής του ιδρύματος. Η ερώτηση ήταν κυρίως… αντιπολιτευτική, καθώς έθεσε θέμα «ξαφνιάσματος» των υποψηφίων, μιας και οι εξετάσεις φέτος για την εισαγωγή στη σχολή θα διενεργηθουν από την ίδια τη σχολή, όπως γίνεται με τις σχολές καλών τεχνών. Τέτοιο ζήτημα πάντως δεν τίθεται, καθώς οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν ουσιαστικά γνωρίζουν εδώ και καιρό (από τον Μάιο του 2016) ότι το τμήμα δεν θα είναι στο μηχανογραφικό. Αυτό τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ανατρέχοντας σε ανακοινώσεις και δημοσιεύματα για την αλλαγή του χαρακτήρα της σχολής, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι αυτό, ήταν αίτημα του πανεπιστημίου, αλλά και του τμήματος. Δίπλα του, ο πρόεδρος του τμήματος Ξενοφώντας  Μπίτσικας περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εισιτήριες εξετάσεις, λέγοντας ότι το τμήμα, εκτός του ότι θα αλλάξει άρδην χαρακτήρα, θα έχει «πλήρως συνειδητοποιημένους φοιτητές».

Αυτή είναι και η ουσία του θέματος, καθώς οι ΑΣΚΤ δεν είναι σχολές στις οποίες στοχεύει γενικά ένας υποψήφιος, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους. Επίσης, πάρα πολύ δύσκολα κάποιος θα έχει βρεθεί στη θέση που περιγράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, ακριβώς γιατί η προετοιμασία είναι διαφορετική και οι εξετάσεις, παρότι έχουν τη δυσκολία τους (μιλάμε για διαγωνισμό πάνω σε καλλιτεχνικά θέματα), είναι σαφώς πιο απλές από τις πανελλαδικές.

Ο κ. Καψάλης ζήτησε τελικά «να μη δημιουργούμε εντυπώσεις για θέματα ευαίσθητα», στην πιο σημαντική αιχμή κατά της ερώτησης των βουλευτών της ΝΔ.

Οι εξετάσεις στην ΑΣΚΤ Ιωαννίνων θα γίνουν για 4 μέρες τον προσεχή Σεπτέμβριο και οι αιτήσεις θα κατατεθούν στη γραμματεία του τμήματος στις 25-31 Αυγούστου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back