Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο «οδικός χάρτης» των ξενοδόχων και οι… «λακκούβες»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2016, 00:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα «13 σημεία»-αιτήματά τους παρουσιάζουν οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων μέσω της Ένωσής τους. Στο υπόμνημα, το οποίο κατέθεσε στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, υπάρχει ένας «οδικός χάρτης για την ανάπτυξη του τουρισμού της Ηπείρου» με σημεία που άλλα είναι ζωτικά, όχι μόνο για τους ξενοδόχους, άλλα είναι ενδιαφέροντα και άλλα, είναι εντελώς άκαιρα. Για παράδειγμα, οι ξενοδόχοι ζητούν να έρθει το τρένο στα Γιάννενα και να επεκταθεί η Ιόνια, να γίνει αξιόπιστο (άρα και επισκέψιμο και από το εξωτερικό) το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να γίνει δεύτερος κόμβος στην Εγνατία, αλλά και να δημιουργηθεί υδατοδρόμιο στα Γιάννενα και να έρθει το φυσικό αέριο. 

Ζητούν επίσης την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης (λογικά, προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω όπως ισχύει μέχρι σήμερα), τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή-διανυκτέρευση και την απαλλαγή των ξενοδοχείων από τον ΕΝΦΙΑ. 

Τέλος, ζητάνε να ισχύσουν οι «ενδιάμεσες» διατάξεις για την ΑΕΠΙ που θα τους απαλλάξουν από έξοδα και να δημιουργηθεί σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πράγμα που όχι απλώς είναι άκαιρο, αλλά οι αντίστοιχες προσπάθειες (στο ΤΕΙ), δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Εν κατακλείδι, ζητάνε από την κα Κουντουρά να επισκεφθεί τα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back