Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Νεϊμάρ μπαίνει στο... Fortnite!

Εικόνα του άρθρου Ο Νεϊμάρ μπαίνει στο... Fortnite!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2021, 18:12
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Ακόμη και για τη συμμετοχή ενός μεγάλου αστέρα του ποδοσφαίρου σε ένα video game. Και, μάλιστα, όχι σε οποιοδήποτε video game, αλλά στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο των τελευταίων ετών.

Ο Νεϊμάρ έχει την τιμή να γίνει ο πρώτος αθλητής που θα αποτελεί έναν «επιλέξιμο» χαρακτήρα στο Fortnite, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του οποίου έκανε ήδη την πρώτη αποκάλυψη.

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Βραζιλίας είναι λάτρης των video games, όπως και των eSports. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που ένωσε τις δυνάμεις του με τον επαγγελματία των παιχνιδιών με τράπουλα, Αντρέ Ακάρι, ο οποίος εκτός από συμπατριώτης του είναι και CEO της ομάδας eSports FURIA. Στο πλευρό του Ακάρι ο Νεϊμάρ έλαβε μέρος σε έναν αγώνα επίδειξης, ο οποίος μεταδόθηκε live στο Twitch και προκάλεσε φρενίτιδα στους λάτρεις των παραδοσιακών και των… ηλεκτρονικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου.

Ο Νεϊμάρ είναι φανατικός του Counter Strike, συχνά-πυκνά δείχνει τις ικανότητές του στο προσωπικό του κανάλι στο Twitch, όμως πλέον γυρίζει μία νέα σελίδα στην ιστορία των online video games και του αθλητισμού. Η Epic Games, εταιρεία που έχει κατασκευάσει το Fortnite, ανακοίνωσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ότι στην έκτη σεζόν του παιχνιδιού, που φέρει τον τίτλο «Primal», οι χρήστες θα μπορούν να «ντυθούν» ως «Νεϊμάρ» καθώς θα μάχονται για την Battle Royale μέχρι τελικής πτώσεως.

Τα ψηφιακά κοστούμια, γνωστά ως «skins», είναι πολύ δημοφιλή στο Fortnite και περιλαμβάνουν συνεργασίες με χαρακτήρες από το Star Wars, το Walking Dead και το περιβάλλον των υπερηρώων της Marvel. Επιπλέον, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να φορούν εμφανίσεις πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων, όμως η είσοδος του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στο παιχνίδι είναι ξεχωριστή: γίνεται ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Fortnite που θα απεικονιστεί πλήρως σε ψηφιακή μορφή μέσα στο παιχνίδι!

Ο Νεϊμάρ προστίθεται στη βιβλιοθήκη χαρακτήρων με το όνομα «Icon Series», που περιλαμβάνει δημοφιλείς χαρακτήρες του παιχνιδιού όπως είναι ο Τάιλερ «Νίντζα» Μπλέβινς και ο Ισπανός gamer TheGrefG. Ο τελευταίος πολύ πρόσφατα έσπασε το ρεκόρ θέασης στο Twitch την ημέρα που αποκάλυψε επίσημα το skin που τον αφορά στο Fortnite, καθώς 2,4 εκατομμύρια θαυμαστές του συνδέθηκαν ταυτόχρονα για να παρακολουθήσουν το event σε ζωντανή μετάδοση!

Ο επικεφαλής του τμήματος συνεργασιών της Epic Games, Νέιτ Νάνζερ, εξήγησε στο ESPN ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του είχε ξεκινήσει επαφές με τον Νεϊμάρ εδώ κι αρκετό καιρό. Γνώριζαν ότι ο ηγέτης της Παρί Σεν Ζερμέν είναι φανατικός gamer, ένα γεγονός που κατά τον Νάνζερ ήταν κομβικό προκειμένου να μπουν οι βάσεις για μία εποικοδομητική συνεργασία, η οποία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές.

«Θέλαμε να κάνουμε ένα μεγάλο μπαμ, προσθέτοντας στο Fortnite αθλητές που έχουν παγκόσμια απήχηση» είπε ο Νάνζερ και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη αρχίσει να κτίζουμε το ποδοσφαιρικό brand της εταιρείας μας από τον προηγούμενο Ιανουάριο, συνεπώς το χρονικό σημείο στο οποίο ήρθε η επισφράγιση της συμφωνίας με την πλευρά του Νεϊμάρ ήταν ιδανικό. Το gaming αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του, όταν φυσικά βρίσκεται εκτός γηπέδων.

Μέσα σε αυτά άλλωστε γνωρίζουμε όλοι τόσο τις ικανότητές του, όσο και το ότι δίνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του σε κάθε παιχνίδι. Θεωρούμε ότι είναι ένας αυθεντικός αθλητής για το προφίλ της εταιρείας μας. Δεν είναι ένα απλό κόλπο μάρκετινγκ, αγαπά τα video games και είναι ολοφάνερο ότι και ο κόσμος τον αγαπά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι είναι εκείνοι που περιμένουν με αγωνία να τον δουν στο Fortnite και να επιλέξουν τον χαρακτήρα του».

Ο Νάνζερ δεν ήταν πάντως σε θέση να αποκαλύψει πότε θα είναι διαθέσιμος ο χαρακτήρας του Νεϊμάρ, ούτε ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του στο Fortnite. Εξήγησε όμως ότι ο αθλητισμός είναι ένα σημείο-κλειδί για την Epic Games και το παιχνίδι, με το ποδόσφαιρο να αποτελεί τη ναυαρχίδα των σπορ. Καθώς το Fortnite έχει παγκόσμια απήχηση, ο βασιλιάς των σπορ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτό. Ο εκπρόσωπος της Epic Games θεωρεί ότι στο κοντινό μέλλον θα υπάρξουν ανάλογες προσθήκες ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι και η επέκταση του Fortnite στον κόσμο του αθλήματος θα είναι αναπόφευκτη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back