ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν υπόσχεται να «μείνει μέχρι τέλους» στην προεδρική κούρσα

Εικόνα του άρθρου Ο Μπάιντεν υπόσχεται να «μείνει μέχρι τέλους» στην προεδρική κούρσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2024, 11:21
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να παραμείνει στην προεδρική κούρσα του 2024 κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με το προσωπικό της προεκλογικής εκστρατείας και συναντήσεων με Δημοκρατικούς νομοθέτες και κυβερνήτες την Τετάρτη, καθώς προσπάθησε να αποκρούσει τις εκκλήσεις που τον καλούσαν να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία μετά την ασταθή εμφάνισή του στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα.

«Κανείς δεν με διώχνει. Δεν φεύγω. Είμαι σε αυτή την κούρσα μέχρι τέλους», ανέφερε ο Μπάιντεν σε ξεχωριστό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εκστρατείας του, προτρέποντας τους υποστηρικτές του να «ρίξουν μερικά δολάρια» για να βοηθήσουν να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος συναντήθηκε διαδικτυακά και αυτοπροσώπως με 24 Δημοκρατικούς κυβερνήτες και τον δήμαρχο της Ουάσινγκτον το βράδυ της Τετάρτης για να τους διαβεβαιώσει ότι είναι ικανός να αναλάβει το ρόλο του σημαιοφόρου του κόμματος μετά την παραπαίουσα επίδοση στο ντιμπέιτ.

Οι ανησυχίες σχετικά με την ηλικία και τη διανοητική οξύτητα του Μπάιντεν εντάθηκαν μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης με τον Τραμπ, στο οποίο ο πρόεδρος έχασε, αρκετές φορές, τον ειρμό της σκέψης του. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι ήταν κουρασμένος μετά από δύο ταξίδια στο εξωτερικό και ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ήταν κρυωμένος.

Ερωτηθείς την Τετάρτη αν ο Μπάιντεν σκέφτεται να παραιτηθεί, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ είπε: «Απολύτως όχι».

Λίγο μετά την ομιλία της, δύο εθνικές δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι οι πιθανότητες του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ είχαν επιδεινωθεί.

Μια δημοσκόπηση των Siena College/New York Times που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη έδειξε ότι το προβάδισμα του Τραμπ αυξήθηκε μετά το ντιμπέιτ, με τον ίδιο να κερδίζει το 49% των πιθανών ψηφοφόρων έναντι 43% για τον Μπάιντεν. Μόνο το 48% των Δημοκρατικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να παραμείνει υποψήφιος. 

Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε την Τρίτη ανέφερε ότι η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα είναι η μόνη υποθετική υποψήφια που μπορεί να νικήσει οριστικά τον Τραμπ, αλλά η ίδια έχει δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα είναι υποψήφια. Η εν λόγω δημοσκόπηση έδειχνε ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ ισοψήφησαν.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back