Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο λόγος του κ. Μητσοτάκη μοιάζει με απειλή»

Εικόνα του άρθρου «Ο λόγος του κ. Μητσοτάκη μοιάζει με απειλή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2019, 23:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγο μετά τις 8 ξεκίνησε την ομιλία του στα Γιάννενα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού πρώτα τελείωσαν οι ουρές ανθρώπων που περίμεναν να περάσουν, ένας προς ένας, τους ανιχνευτές μετάλλων στις πόρτες του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου Du Lac.

Με κοινό παραπλήσιο με εκείνο που παρακολούθησε την ομιλία Τσακαλώτου, ήτοι τον «κλασικό» ΣΥΡΙΖΑ να μειοψηφεί σε σχέση με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, ψηφοφόρους του, το συνεδριακό κέντρο γέμισε. Ανάμεσα στο κοινό δύο υπουργοί (Γεροβασίλη, Ξανθός), υφυπουργοί (Μπάρκας, Τζούφη), οι βουλευτές της Ηπείρου και υποψήφιοι για ευρωβουλή και αυτοδιοίκηση. Φυσικά, εκφωνήθηκαν από μικροφώνου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ο κ. Τσίπρας μπήκε στην αίθουσα με το «Ροκ της καντίνας» της Ελένης Καραΐνδρου, ένα μουσικό θέμα που είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στα σποτ του ΠΑΣΟΚ.

Την εισαγωγή έκανε ο περιφερειακός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπασιούκας, ο οποίος παρέθεσε Καβάφη, αλλά και… γιαγιά από την Ανατολή που σχολίαζε τον κ. Τσίπρα, για το 2015 και όσα έγιναν μετά το δημοψήφισμα. Είπε μάλιστα ότι «οι εκλογές για εμάς είναι εκδρομή, είναι γιορτή» καλώντας «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη».

Επίσης, χαιρέτισε ο κ. Ζάψας, προσφωνώντας τον κ. Τσίπρα «σύντροφο» και υπογραμμίζοντας τη σημασία των αυτοδιοικητικών και δη των περιφερειακών εκλογών. «Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα στη διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Η επόμενη μέρα απαιτεί σχέδιο, διάλογο, συναινέσεις ακόμα και διαφωνίες (...). Έχουμε και τη θέληση και το όραμα».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «θέλουμε φτηνή ενέργεια, φυσικό αέριο και να ωριμάσουν οι μελέτες για το ΠΕΠ».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε να μιλάει με αναφορές στα ΜΜΕ και τη ΝΔ, λέγοντας ότι η εικόνα που έλαβε από τις επισκέψεις αυτό το διήμερο είναι ότι… όντως δεν μπορεί να περπατήσει στους δρόμους, όχι όμως με την αρνητική έννοια που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω του πλήθους κόσμου που όντως, ήταν μεγάλο.

Η ομιλία είχε ενθουσιώδεις τόνους με συνθήματα «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» και άλλα παρόμοια από το κοινό, στα οποία πάντως ο κ. Τσίπρας, με χαμόγελο ικανοποίησης, απάντησε με νόημα, να «περιμένουμε τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους «εκπροσώπους της παλιάς Ελλάδας», λέγοντας ότι «αγχώνονται» γιατί ο κόσμος «βάζει πλάτη, όχι για εμάς, όχι για τον Τσίπρα, αλλά για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έκανε».

Επιτέθηκε σφόδρα στη ΝΔ, λέγοντας «φτάνει με το ψέμα και την παραπληροφόρηση» και τόνισε ότι «έχουν επενδύσει να δηλητηριάσουν το δημόσιο διάλογο» και πρόσθεσε ότι «ξέρουν ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι «όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

«Μιλάνε για παραπολιτική και καταστροφολογία, γιατί δεν έχουν κανένα αφήγημα» συνέχισε, λέγοντας ότι «καταλαβαίνουν ότι θα διαψευστεί η πρόβλεψή τους ότι θα κερδίσουν τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές»

Προσωποποίησε την αντίθεση, λέγοντας ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης «μιλάει προγραμματικά, ο λόγος του μοιάζει με απειλή», καταλήγοντας στη ρήση του κ. Μητσοτάκη περί… σχετικότητας του πενθημέρου και την ανεκτικότητα στην εργασία όλη τη βδομάδα, αν συμφωνηθεί μεταξύ εργαζόμενων και επιχείρησης. Συνεχίζοντας τη «συνομιλία» με το κοινό, για τον κ. Μητσοτάκη, είπε «η αλήθεια είναι πως είναι χορηγός μας».

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
«θέλουμε φτηνή ενέργεια, φυσικό αέριο και να ωριμάσουν οι μελέτες για το ΠΕΠ». Πάνω από όλα θέλουμε ΚΑΘΑΡΟ περιβάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ όνως δίνει γη και ύδωρ στους πετρελαιάδες..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back