Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λεωνίδας Καβάκος και η τριπλή σημασία της συναυλίας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ο Λεωνίδας Καβάκος και η τριπλή σημασία της συναυλίας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2016, 17:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την προσεχή Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο, θα εμφανιστεί ο Λεωνίδας Καβάκος, ο σολίστας του βιολιού που χωρίς υπερβολή είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς του καιρού του. Η συναυλία έχει τριπλή σημασία και συμβολισμό, που εν συντομία παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι από το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο.

Πρώτον, ο Καβάκος κατάγεται από τη Βήσσανη. Ο παππούς του, επίσης Λεωνίδας, ήταν πολυοργανίστας και έπαιζε μεταξύ άλλων λαούτο και σαντούρι και ήταν μέλος του μεγάλου «τακιμιού» της Βήσσανης.

Δεύτερον, ο βιολονίστας έρχεται για άλλη μια φορά στο Πνευματικό Κέντρο, μετά από συναυλία που είχε δώσει όταν το κτίριο ήταν νεόδμητο και μόλις είχε παραδοθεί στους πολίτες. Αυτή τη φορά, έρχεται για να εγκαινιάσει τον κύκλο «ποιοτικών εκδηλώσεων» (τα εισαγωγικά μπαίνουν μόνο και μόνο γιατί ο καθένας και η καθεμιά δίνουν διαφορετικό περιεχόμενο στον όρο) που εξήγγειλε το Πνευματικό Κέντρο, επ’ ευκαιρία της ανακαίνισής του.

Τρίτον, είναι η πρώτη από τις εκδηλώσεις που «βγαίνουν» από το φάκελο υποψηφιότητας των Ιωαννίνων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο οποίος δεν ήταν τελικά επιτυχημένος. Όπως είπαν ωστόσο σήμερα, τόσο ο κ. Μπέγκας, όσο και ο κ. Γκόγκος, η «κληρονομιά» της προσπάθειας θα αποδώσει καρπούς και εκδηλώσεις όπως αυτή της προσεχούς Δευτέρας.

                                 

Info

O Λεωνίδας Καβάκος θα εμφανιστεί στα Γιάννενα, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 10 Οκτωβρίου, στις 20:30. Μαζί του, στο πιάνο, θα είναι ο Enrico Pace. Η προπώληση των εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο ξεκίνησε ήδη. Στην προπώληση, το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ, ενώ στην είσοδο 25 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back