ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρτιος-Απρίλιος: Θέατρο, μουσική και σινεμά

Εικόνα του άρθρου Μάρτιος-Απρίλιος: Θέατρο, μουσική και σινεμά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2019, 18:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολλά και διάφορα περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Σε μουσικό επίπεδο, ο σπουδαίος βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνουν συναυλία στις 13 Μαρτίου. Στις 22 Μαρτίου θα ανέβει στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου ο Κώστας Χατζής, ενώ στις 17 Απριλίου θα έχουμε… διεθνή άφιξη, τη σκωτσέζα τραγουδίστρια Μάγκι Ράιλι. Η Ράιλι, γνωστή από τη συνεργασία της με τον Μάικ Όλντφιλντ αλλά με ονόματα όπως τους Sisters of Mercy, λίγες μέρες πριν θα δώσει συναυλία στην Αθήνα.

Στα θεατρικά τώρα, οι παραστάσεις που θα έρθουν εξ Αθηνών, είναι αρκετές: Από τον «Φεγγίτη» με τον Δημήτρη Κατηλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου (14 και 15 Μαρτίου) και τους «Χοηφόρους» του Αισχύλου από το Θέατρο Νέου Κόσμου (16 και 17 Μαρτίου) μέχρι τις «Δούλες» του Θεάτρου Κάρολος Κουν σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη (19 Μαρτίου) και το «Toc Toc» σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου (6 και 7 Απριλίου). Για τις 20 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση των μονόπρακτων «Ο χορός των προγόνων» του Μιχάλη Σπέγγου.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων εγκαινιάζει και τη συνεργασία του με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Από 18 έως 24 Μαρτίου, θα γίνει πανόραμα ελληνικού κινηματογράφου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες από το 2008 έως το 2018. Και μιας και μιλάμε για κινηματογράφο, το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει στις 7 και 8 Απριλίου και ένα αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Κατά τα άλλα, το δίμηνο αυτό συμπίπτει με τον εορτασμό των Αποκριών αλλά και του Πάσχα. Για τις 20 Απριλίου, το Πνευματικό Κέντρο, δίνοντας και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, διοργανώνει πασχαλινή συναυλία.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back