ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 8 Ιανουαρίου η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου

Εικόνα του άρθρου Στις 8 Ιανουαρίου η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2016, 20:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είναι ένας από τους μουσικούς που δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο γνωστός σε όλον τον κόσμο βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος θα εμφανιστεί στα Γιάννενα, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 8 Ιανουαρίου, στις 20:30. Μαζί του, στο πιάνο, θα είναι ο διαπρεπής ιταλός Enrico Pace.

Η συναυλία αυτή, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 10 Οκτωβρίου. Αναβλήθηκε όμως λόγω του γνωστού προβλήματος ακύρωσης πτήσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ο Λεωνίδας Καβάκος πριν από λίγο καιρό ανακηρύχθηκε κορυφαίος μουσικός του κόσμου, κατακτώντας το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση. Ο Καβάκος είναι ο πέµπτος βιολιστής στην ιστορία που κερδίζει αυτό το βραβείο.

Τα Γιάννενα είχαν την ευκαιρία να τον ακούσουν στα πρώτα του βήμα. Τον Μάιο του 1994 ο Καβάκος, με καταγωγή από τη Βήσσανη Πωγωνίου, είχε δώσει μια συναυλία στο νεόδμητο τότε Πνευματικό Κέντρο.

Η προπώληση των εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο ξεκίνησε (11:00-15:00). Στην προπώληση, το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ, ενώ στην είσοδο 25 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back