ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Κρητικός» στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Ο Κρητικός» στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2017, 12:20
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ποίημα «Ο Κρητικός» του Διονύσιου Σολωμού ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν από το «Μικρό Θέατρο Λάρισας».

Το θεατρικό έργο θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στις 21 Οκτωβρίου. Θα γίνουν δύο παραστάσεις: στις 18:30 και στις 21:15.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ενώ στη συνέχεια, ανέβηκε στο Μόναχο, στη Ζάκυνθο και στο διεθνές φεστιβάλ των Αισχυλείων. Τον Μάρτιο παρουσιάστηκε στο Great Hall του Λονδίνου με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων το 2017 από το θάνατο του ποιητή. Η παράσταση έχει  βραβευτεί επίσης από την Unesco για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού εντός και εκτός συνόρων.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Κρητικός είναι το αρχέτυπο της ελληνικής ηρωικής ψυχής. Ένας πολέμαρχος που δεν φοβάται να τα βάλει ακόμα και με τον ίδιο τον θάνατο προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν και Βαλεντίνο Βαλάσης.

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ στο ταμείο και 10 ευρώ στην προπώληση. Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο Πρόκος και στο viva.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back