Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2019, 22:27
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)» με τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν ανεβαίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για μία παράσταση, στην οποία το έργο του Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου συναντά επί σκηνής τους στίχους των Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Πάμπλο Νερούδα, Ναζίμ Χικμέτ και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Το έργο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία. Στη συνέχεια, ανέβηκε στο Παρίσι. Η ελληνική της πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, στη Μονεμβασιά.

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία υπογράφει τη θεατρική διασκευή και τις χορογραφίες, έχουν βραβευτεί από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό έχοντας στο ενεργητικό τους μία ευρωπαϊκή πορεία με τις παραστάσεις τους «Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...» για τον Νίκο Καζαντζάκη και «Ο Κρητικός» για τον ποιητή Διονύσιο Σολωμό.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Μάριος Ιορδάνου. Η διάρκεια της παράστασης είναι 80’.

Το εισιτήριο κοστίζει 13 ευρώ (ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 15 ατόμων, πληροφορίες στο τηλ. 6974876024). Προπώληση 10 ευρώ –στο ταμείο του Πνευματικού Κέντρου και στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back