Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο κοινός μας ουρανός και οι Electric Litany

Εικόνα του άρθρου Ο κοινός μας ουρανός και οι Electric Litany
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2019, 17:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Electric Litany έχουν νέο άλμπουμ, τρίτο κατά σειρά, το «Under A Common Sky» και έρχονται να το παρουσιάσουν στα Γιάννενα την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Αγορά. Special guest θα είναι ο Petros Fuzzhead. Προπώληση 10 ευρώ, πόρτα 12 ευρώ (προπώληση σε Γερμανός-Ρολόι, Beatnik, Οπτικά Μάνθος Αβέρωφ 16, Giorgio στοά Ορφέα)

Η εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία των Electric Litany ξεκινά το 2007 στο Λονδίνο. Εκεί, ο Αλέξανδρος Μίαρης μαζί με τον Richard Simic πειραματίζονται με τις μουσικές τους επιρροές σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και δίνουν τα πρώτα τους live σε underground χώρους του Ανατολικού Λονδίνου.

Το 2010, ο Benjamin Prince (synths) προστίθεται στους Electric Litany και με την κυκλοφορία του πρώτου τους album, «How to be a child and win the war» την ίδια χρονιά, μας συστήνουν στον lo-fi post rock κόσμο τους.

Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο γίνεται δεκτό με διθυραμβικές κριτικές και ακολουθείται από μία μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία στο πλευρό των Interpol και των Archive.

Ο Alan Parsons, παραγωγός των The Beatles και Pink Floyd  συνεργάζεται μαζί τους στο δεύτερο album τους, «Enduring days you will overcome».

Το καλοκαίρι του 2017, οι Electric Litany βρέθηκαν στον τόπο καταγωγής του Μίαρη, την Κέρκυρα, προκειμένου να δουλέψουν για το νέο τους album. Με στοιχεία από τους μαγικούς ήχους των καλοκαιρινών βραδιών αλλά παράλληλα επηρεασμένο βαθιά από την ανθρωπιστική κρίση που συγκλόνισε την παγκόσμια γνώμη, το «Under A Common Sky».

Ο Πέτρος Βυζούκης ή Petros Fuzzhead υπήρξε για δύο δεκαετίες ο κεντρικός «μάγειρας» των Fuzzy Nerds. Στο live θα παίξει με full band και θα παρουσιάσει μέρος της πρώτης του solo δουλειάς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3