ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Κατσικάς χρειάζεται ένα νέο σχολείο

Εικόνα του άρθρου O Κατσικάς χρειάζεται ένα νέο σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2020, 20:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα νέο σχολικό συγκρότημα στον Κατσικά θα επιδιώξει να κατασκευάσει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση (που αποτέλεσε συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα), συμφώνησε στην ανέγερση ενός δημοτικού σχολείου και ενός νηπιαγωγείου.

Μετά από αρκετές απορίες που προκάλεσε η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Αϊβατίδη και με τις παρεμβάσεις της δημοτικής συμβούλου Βούλας Τσίλη («Ενότητα Πολιτών») αλλά και του δημοτικού συμβούλου Φίλιππα Ευαγγέλου («Ιωάννινα_2023») να είναι καίριες, αποσαφηνίστηκε ότι πρόκειται για την ίδρυση και την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατσικά, με δυναμικότητα 320 μαθητών, και όχι για τη μετεγκατάσταση του 1ου (και μοναδικού σήμερα) Δημοτικού Σχολείου. Όσον αφορά δε το νέο νηπιαγωγείο δυναμικότητας 50 νηπίων, αυτό θα στεγάσει το σημερινό 3ο Νηπιαγωγείο, το οποίο στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο και δεν διαθέτει επαρκείς χώρους.

Για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος, υπάρχει και κατάλληλο οικόπεδο για το οποίο προβλέπεται η ανάλογη χρήση. Για την όλη υπόθεση υπάρχουν δε, σχετικές αποφάσεις τόσο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας όσο και της Τοπικής Κοινότητας Κατσικά.

Προφανώς, το επίμαχο πάντα ερώτημα σε τέτοια ζητήματα είναι το εξής: Από πού θα βρεθεί η χρηματοδότηση; Σύμφωνα με τον κ. Αϊβατίδη, το έργο αυτό της σχολικής στέγης θα υποβληθεί για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ μπορεί να αναζητηθεί κι άλλο χρηματικό πρόγραμμα. Κατά τη συνεδρίαση δεν κατατέθηκε κάποιος ενδεικτικός έστω προϋπολογισμός του προτεινόμενου έργου.

Η ανάγκη ίδρυσης και ανέγερσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, δεν προέκυψε μόνο από τις αυξημένες μαθητικές ανάγκες αλλά και από την ακαταλληλότητα του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου Κατσικά το οποίο παρουσιάζει πολλά προβλήματα (έλλειψη αιθουσών για γυμναστήριο, εκδηλώσεις, γραφεία κ.λπ.). Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση η οποία ήταν… αρκετά δύσκολη, με τον κ. Αϊβατίδη να συγχέει μεταξύ άλλων τα περί ίδρυσης με τα περί ανέγερσης ενός σχολείου, το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως σχολείο (ενδεχομένως με λιγότερους μαθητές για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν).

Προς το παρόν βέβαια επείγει η εύρεση και εξασφάλιση χρηματοδότησης.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back