ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο κάθε συνεργάτης μου έχει τις δικές του απόψεις»

Εικόνα του άρθρου «Ο κάθε συνεργάτης μου έχει τις δικές του απόψεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2020, 15:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παραίτηση του Γιάννη Λυκογιώργου από την αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνοδεύτηκε από πολλές αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, για «φίλους και συμβούλους του δημάρχου που ασκούν καθημερινή εξουσία» και για μη λειτουργία θεσμικών οργάνων, όπως είναι η εκτελεστική επιτροπή (διαβάστε εδώ).

Λίγες μέρες μετά, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έρχεται να «σχολιάσει» την παραίτηση αυτή. Ο «σχολιασμός» της παραίτησης δεν έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου, αλλά μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΥΑΙ.

Ο κ. Ελισάφ απέφυγε να μπει στην ουσία των δηλώσεων του κ. Λυκογιώργου, τον οποίο συνέχισε να αποκαλεί «συνεργάτη». «Έχω αξιολογήσει θετικά το έργο του και το κάναμε δημόσια σε κοινή συνέντευξη Τύπου πριν λίγες μέρες. Είμαι σίγουρος ότι από  τη θέση που ο ίδιος επέλεξε, θα συνεχίσει να συμβάλει καταλυτικά στο έργο της δημοτικής αρχής» τόνισε. Ο κ. Λυκογιώργος παραμένει δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου.

Όσο για τους λόγους παραίτησης που επικαλέστηκε ο πρώην αντιδήμαρχος, ο κ. Ελισάφ περιορίστηκε να πει: «Οφείλω να μη σχολιάσω τις απόψεις. Ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε συνεργάτης μου έχει τις δικές του απόψεις και νομίζω ότι σχολιασμός των επιμέρους απόψεων δεν προσφέρει απολύτως τίποτα αυτή τη στιγμή».

Προς το παρόν, πάντως, δεν θα πάει κάποιο νέο πρόσωπο στην αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τον κ. Ελισάφ να παραπέμπει σε επικείμενη αναδιοργάνωση των αντιδημαρχιών και των αρμοδιοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back