Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Λυκογιώργος: «Παραιτήθηκα γιατί…»

Εικόνα του άρθρου Γ. Λυκογιώργος: «Παραιτήθηκα γιατί…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2020, 15:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με διαφωνίες για τρόπο διοίκησης του Δήμου Ιωαννιτών από το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, αλλά και σαφείς αιχμές προς υπηρεσιακούς και συμβουλευτικούς παράγοντες, ο Γιάννης Λυκογιώργος υπέβαλλε την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 

Καταρχάς, πρόκειται για ένα σοβαρό πολιτικό πλήγμα στη δημοτική αρχή, ειδικά από τη στιγμή που η συγκεκριμένη αντιδημαρχία είχε ένα από τα βασικά «χαρτοφυλάκια» του προεκλογικού προγράμματος της παράταξης Ελισάφ, αλλά και από το γεγονός ότι παρουσίασε κάποιο έργο, τη στιγμή που ο πρώτος χρόνος θητείας της δημοτικής αρχής έκλεισε «άγονος» κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Δεύτερον, ο κ. Λυκογιώργος, ο οποίος παραμένει δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται για προσωπικούς λόγους και αφήνει τις εξής αιχμές:

Προς υπαλλήλους και υπηρεσίες, λέγοντας ότι «μπορούν να προβαίνουν ακόμα και σε παραβατικές συμπεριφορές», αναφερόμενος και πάλι στα όσα είχε καταγγείλει για το σύστημα «Ίριδα». Έκανε λόγο για «ανοχή» σε τέτοια φαινόμενα. Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε καταντήσει ουρά των υπηρεσιών» και ότι «υπηρεσιακοί παράγοντες μπορεί να παρακάμπτουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο».

Προς «φίλους του δημάρχου και συμβούλους του»: Ο κ. Λυκογιώργος κατηγόρησε πρόσωπα του περιβάλλοντος του κ. Ελισάφ και τους συμβούλους του δημάρχου (χωρίς να κατονομάσει), ότι «ασκούν καθημερινή εξουσία» και την ίδια στιγμή, δεν λειτουργούν θεσμικά όργανα όπως η Εκτελεστική Επιτροπή. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος έδειξε «ακατανόητη ανοχή στην έγγραφη αποδεδειγμένη συκοφάντηση που δέχθηκα από σύμβουλό του».

Επίσης, ο κ. Λυκογιώργος ανέφερε ότι δεν έχει προχωρήσει η προεκλογική δέσμευση της παράταξης για αναδιάρθρωση-αναδιοργάνωση υπηρεσιών και ότι έγινε προσπάθεια αποδυνάμωσης της αντιδημαρχίας του, «που αποτυπώθηκε στο αρχικό επιχειρησιακό πρόγραμμα και άλλαξε κατόπιν της γραπτής αντίδρασής μου».

Ο κ. Λυκογιώργος τόνισε ότι πιστεύει πως η παραίτησή του θα αποτελέσει αφετηρία «για αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του Δήμου»  και ανέφερε δύο παραδείγματα που πιστεύει ότι πάνε προς αυτή την κατεύθυνση, με τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της παράταξης (παρατήρησε ότι θα πρέπει να συνεδριάζει η ομάδα της δημοτικής αρχής) και με την «επανεκκίνηση» της πλατφόρμας αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δημότες που, όπως είπε, «βρισκόταν κολλημένο στην διευθύντρια προγραμματισμού εδώ και μήνες».

Στον αντίποδα,, ευχαρίστησε όλο το υπηρεσιακό προσωπικό του τμήματος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών «για την άριστη συνεργασία και ιδιαίτερα την προϊσταμένη κυρία Γακηλάζου η οποία αποτελεί υπόδειγμα υπηρεσιακού παράγοντα» όπως είπε.

Τέλος, ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη θέση και τις αρμοδιότητες, δήλωσε διαθέσιμος να ενημερώσει και να βοηθήσει όποιον-α αναλάβει την αντιδημαρχία και έκλεισε με γνωμικό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας», αφήνοντας άλλη μια αιχμή…

ΣΧΟΛΙΑ
Κώστας
Άλλη μια αποτυχία του κ. Ελισάφ. Κατάφερε και οδήγησε σε παραίτηση το μόνο αξιόλογο μέλος της παράταξης του. Ήρθε η ώρα να παραιτηθεί και ο ίδιος μπας και δούμε μία άσπρη μέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back