ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο κ. Σκρέκας, ο «πρύτανης» και «η ανάπτυξη που έχει έρθει ήδη»…

Εικόνα του άρθρου Ο κ. Σκρέκας, ο «πρύτανης» και «η ανάπτυξη που έχει έρθει ήδη»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2024, 16:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Kαι ενώ η ακρίβεια καλά κρατεί, ο υπουργός Ανάπτυξης και επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ στην Ήπειρο ενόψει των ευρωεκλογών* Κώστας Σκρέκας ήρθε για να μιλήσει για ανάπτυξη και «επαναβιομηχάνιση» (sic) της περιοχής αλλά και να πλέξει το εγκώμιο του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Και γίνεται αλλιώς; Όχι, από τη στιγμή που ο κ. Καχριμάνης είναι από τα στελέχη στην αυτοδιοίκηση που δεν έχουν «απογοητεύσει» ποτέ, σε εκλογικά ποσοστά τουλάχιστον, το κόμμα της ΝΔ.

Ο κ. Σκρέκας λοιπόν χαρακτήρισε τον κ. Καχριμάνη «πρύτανη» της τοπικής αυτοδιοίκησης και υποστήριξε ότι είναι ο άνθρωπος «που τα χρόνια που ασχολείται με τον τόπο του, πραγματικά έχει καταφέρει να μετασχηματίσει, να μεταμορφώσει τα Ιωάννινα και συνολικά την περιφέρεια Ηπείρου. Κι εμείς πολλές φορές παίρνουμε παραδείγματα από τις επιτυχημένες παρεμβάσεις του και τα επεκτείνουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα». Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν ανέφερε, έστω ενδεικτικά, ποιες είναι αυτές οι «επιτυχημένες παρεμβάσεις» τις οποίες η κυβέρνηση επεκτείνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός είπε ότι η συζήτηση με τον κ. Καχριμάνη αφορούσε «την ανάπτυξη της Ηπείρου και για την επαναβιομηχάνιση του τόπου» και παρέπεμψε στις επιχορηγήσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Όπως είπε, στον α’ κύκλο του Αναπτυξιακού Νόμου, διπλασιάστηκε το ποσό της ενίσχυσης και εντάσσονται όλα τα έργα που έχουν να κάνουν με τη μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα. Πρόσθεσε δε ότι θα γίνει το ίδιο με τον β’ κύκλο και τους δύο κύκλους του τουρισμού.

«Στόχος μας είναι να εντάξουμε όσο περισσότερα επενδυτικά έργα μπορούμε στην περιφέρεια Ηπείρου. Για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε μια ανάπτυξη που ήδη έχει έρθει στον τόπο, αλλά χρειάζεται ακόμη περισσότερο να προχωρήσει. Μέσα από την ανάπτυξη έρχονται θέσεις εργασίας και υψηλότερες αμοιβές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στην Ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε και για τη «σπουδαία πρωτοβουλία» της Περιφέρειας Ηπείρου με το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας.


* Σε επίσημο επίπεδο, ο κ. Σκρέκας κάνει περιοδεία στην Ήπειρο ενόψει των ευρωεκλογών. Στις 15 και 16 Μαΐου στα Γιάννενα, στις 20 Μαΐου στην Πρέβεζα και στις 21 Μαΐου στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με την ανάρτηση που έχει κάνει ο ίδιος στο προφίλ του στο facebook

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back