dodoni back
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο κ. Καχριμάνης συνεχίζει να θολώνει τα νερά

Εικόνα του άρθρου Ο κ. Καχριμάνης συνεχίζει να θολώνει τα νερά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2024, 18:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επιχειρεί, με τον δικό του λαϊκίστικο τρόπο και πάλι, να θολώσει τα νερά στο σημαντικό θέμα της διάνοιξης του δρόμου στον Γράμμο και παράλληλα να ισχυριστεί ότι μόνος αυτός καταλαβαίνει και νοιάζεται για το καλό του τόπου.

Αυτή τη φορά εμφανίζει στη σελίδα του στο facebook ένα αίτημα του Μορφωτικού Συλλόγου Πληκατίου για κατασκευή ορειβατικού καταφυγίου στη θέση «Γκέσος-Σταυρός», στην περιοχή δηλαδή όπου έχει διανοιχθεί ο δρόμος. Το αίτημα, με ημερομηνία 19/4/2024, απευθύνεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και κοινοποιείται στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Κόνιτσας.

Ο κ. Καχριμάνης μπορεί να περιορίζεται μόνο στην αναφορά «αίτημα από Πληκάτι μεριά», αλλά είναι σαφής η πρόθεσή του να συνδεθεί το αίτημα αυτό και με τη διάνοιξη του δρόμου. Και κάπως έτσι μετά το «εμπιστευτικό έγγραφο του ΓΕΣ», τις ζωοκλοπές, την παράνομη συλλογή του λουλουδιού του Δαρβίνου και τη στήριξη της κτηνοτροφίας, μπαίνει στο κάδρο και ένα ορειβατικό καταφύγιο.

Μόνο που ο Μορφωτικός Σύλλογος Πληκατίου έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα επικαλούμενος δημοσιεύματα (σ.σ. αναφορά στην ανάρτηση του περιφερειάρχη δεν γίνεται πάντως).

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο σύλλογος αναφέρει καταρχάς: Ότι η κατασκευή ενός καταφυγίου δεν είναι μια απλή αίτηση, χρειάζεται μελέτη, με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Και ότι αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία –«και στο τέλος μπορεί και να μην εγκριθεί» όπως σημειώνεται.

Προσθέτει δε ότι στα περισσότερα καταφύγια δεν χρειάζεται δρόμος, απλά ένα μονοπάτι το οποίο υπάρχει, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Το αν πρέπει να γίνει ο δρόμος στον Γράμμο ή όχι δεν είμαστε οι αρμόδιοι, πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι περιβαλλοντικές μελέτες και αδειοδοτήσεις» τονίζει ο Μορφωτικός Σύλλογος Πληκατίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3