ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο κ. Κατηρτσίδης, οι εργαζόμενοι και τα σκουπίδια

Εικόνα του άρθρου Ο κ. Κατηρτσίδης, οι εργαζόμενοι και τα σκουπίδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2016, 18:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Σάββατο η πόλη ήταν γεμάτη σκουπίδια. Κι όχι δεν υπήρχε κάποια απεργιακή κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων των ΟΤΑ. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, την προηγούμενη μέρα, δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους. Κι έτσι οι κάδοι ξεχείλιζαν από απορρίμματα.

Γιατί όμως δεν δούλεψε ο τομέας της καθαριότητας εκείνη την ημέρα; Επί της ουσίας, λόγω των κακών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των εργαζομένων και του πολιτικού τους προϊσταμένου, του αντιδημάρχου Δημήτρη Κατηρτσίδη. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών χαρακτηρίζονται από ένταση. Όλα δείχνουν ότι την περασμένη Παρασκευή ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων ετοιμάζεται να καταγγείλει και επίσημα τον αντιδήμαρχο για τη συμπεριφορά του προς τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει στον «Τύπο» ο πρόεδρός του Χρήστος Μεντής. Παράλληλα, θα επιδιώξει συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. Κάθε άλλο παρά αποκλείεται να τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης ζήτημα παραίτησης του αντιδημάρχου. Σημειωτέον ότι ο σύλλογος έχει παρέμβει ανεπίσημα δύο-τρεις φορές για να αποκλιμακωθεί η ένταση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, μιλάνε για τον ιδιαίτερα παρεμβατικό ρόλο του κ. Κατηρτσίδη, ο οποίος, όπως λένε, «κάνει τον προϊστάμενο, τον διευθυντή, τον ελεγκτή», ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι η συμπεριφορά του απέναντί τους είναι αρκετά προσβλητική. Ο «Τύπος» αναζήτησε τον κ. Κατηρτσίδη χωρίς όμως ο τελευταίος να ανταποκριθεί στα τηλεφωνήματα.

Ο τομέας της καθαριότητας δεν είναι εύκολος. Ένας αντιδήμαρχος καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Γιαννιωτών για μια καθαρή πόλη έχοντας όμως στη διάθεσή του προσωπικό που δεν φτάνει (ο δήμαρχος Ιωαννίνων έχει εξαγγείλει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα από τη νέα χρονιά). Προφανώς, με δεδομένη την κατάσταση, θαύματα δεν μπορούν να γίνουν και ιδίως σε βάρος των εργαζόμενων. Όταν δε στο υπάρχον εργασιακό περιβάλλον στην καθαριότητα, δεν υπάρχει ομαλότητα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα και, ως συνήθως, λιγότερο παραγωγικά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3