ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«…ο ΕΟΔΥ τα έδωσε ανάποδα»

Εικόνα του άρθρου «…ο ΕΟΔΥ τα έδωσε ανάποδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2020, 03:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αν υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα, όπου ο ΕΟΔΥ «τα ακούει» συνεχώς και επίσημα, αυτό είναι τα Γιάννενα.

Ο επίσημος, κρατικός φορέας που έχει επωμιστεί την καταγραφή και ενημέρωση, δεν διεκδικεί δάφνες αξιοπιστίας και του το καταλόγισε ξανά και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «χτες βράδυ, ξέραμε για τρία κρούσματα από συρροή και ένα ελεύθερο. Σήμερα ο ΕΟΔΥ τα έδωσε ανάποδα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΔΥ κατηγορείται για ανακρίβειες και λάθη.  Εκτός αυτού όμως, αγνοεί και τα επίσημα αιτήματα, αρνούμενος να διευκρινίσει τυχόν αβλεψίες, που στο κάτω κάτω μπορούν να συμβούν.

Ήδη, «ελέγχεται» για τα έξι κρούσματα που έγιναν δώδεκα επειδή διπλογράφτηκαν, για ένα ακόμα που σημειώθηκε διπλό με… διαφορετική ορθογραφία και για την αναφορά της Τετάρτης. Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό, καθώς έχουν παρέλθει τα περί «covid free περιοχής». Είναι θέμα αξιοπιστίας και «τροφής» που δίνει η επίσημη πολιτεία στα σενάρια και τη συνωμοσιολογία.

Το θέμα έθεσε τόσο ο Θωμάς Μπέγκας, όσο και η Βάσω Μέγα, από την Ενότητα Πολιτών. Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία με την Ιατρική, για ένα «εξειδικευμένο πλάνο» για την πόλη και η κα Μέγα έθεσε το θέμα της αξιοπιστίας, καλώντας το δήμαρχο «να έχει ένα πιο καθοριστικό ρόλο» στην ενημέρωση.

Ο κ. Ελισάφ υπενθύμισε ότι «δεν έχει αρμοδιότητα ενημέρωσης ούτε η Ιατρική, ούτε το ΠΓΝΙ. Συνάδελφοί μου βγαίνουν με προσωπική τους πρωτοβουλία» και ότι «υπάρχει κενό ενημέρωσης, το βιώνουμε όλοι». Είπε τέλος ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα καλύτερη ενημέρωση.

Στο μεταξύ, η σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη, έθεσε θέμα για τον παιδικό σταθμό Κιάφας, όπου, όπως είπε «υπάρχει κρούσμα σε γονέα και δεν έχει γίνει απολύμανση».

Τέλος, στο «κρουσματικό μέτωπο», από το βράδυ της Τετάρτης φαίνεται ότι είναι ξανά σε συναγερμό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στις διοικητικές του υπηρεσίες…

ΣΧΟΛΙΑ
Τσ
Τώρα που θα έρθουν οι φοιτητές θα δούμε ραγδαία άνοδο κρουσμάτων;
Δημήτρης Ρούλιας
Αυτό είναι που σε αγχώνει;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back