Oikonomou pisoi
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το απόλυτο κενό αξιόπιστης ενημέρωσης

Εικόνα του άρθρου Το απόλυτο κενό αξιόπιστης ενημέρωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2020, 17:23
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στην Ήπειρο, δεν υπάρχει αξιόπιστη, επίσημη ενημέρωση για τον κοροναϊό. Ούτε ο ΕΟΔΥ, ούτε φυσικά οι πολιτικοί προϊστάμενοι στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ούτε όμως και στην Περιφέρεια Ηπείρου, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο ΕΟΔΥ έχει χάσει το παιχνίδι της αξιοπιστίας εδώ και καιρό, με διάφορες παλινδρομήσεις και συχνά (εξακριβωμένες) ανακρίβειες στις ανακοινώσεις. Τελευταίο περιστατικό είναι τα «6 κρούσματα που έγιναν 12», για τα οποία όμως, η μόνη επίσημη εκδοχή που υπάρχει, είναι αυτή του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι άλλες Περιφέρειες, όπως της Θεσσαλίας, που έχουν αναλάβει οι ίδιες την καθημερινή ενημέρωση, ότι «μπορεί να έχουν μέσο»…

Παρεμπτιπτόντως, υπεύθυνος Τύπου στον ΕΟΔΥ, είναι ο γιαννιώτικης καταγωγής Στέλιος Λεύκοβιτς, ο οποίος ήταν και υποψήφιος με τη ΝΔ στο νομό.  

Ο Τύπος Ιωαννίνων επιμένει στη θέση ότι η μόνη αξιόπιστη ενημέρωση για τις αναφορές κρουσμάτων, πρέπει να είναι η επίσημη, τακτική ενημέρωση από τους επίσημους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν και να διευκρινίζουν τυχόν λάθη, παραλείψεις κ.λπ. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση, όλοι (υπουργεία, Περιφέρειες, ΕΟΔΥ), δεν καταφέρνουν τίποτε παραπάνω από το να δίνουν τροφή στην παραφιλολογία και τα σενάρια.

Ο Τύπος έχει κάνει έγγραφο αίτημα στον ΕΟΔΥ, ζητώντας την επίσημη θέση του οργανισμού για το πόσα τελικά είναι τα κρούσματα του Σαββάτου στα Γιάννενα. Ο οργανισμός έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει.

Οπότε, αναμένουμε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back