Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 5-10-2021, 11:11
ΕΛΛΑΔΑ

Τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ αναλαμβάνει ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD, είναι καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ομότιμος καθηγητής Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Pennsylvania και στο Children's Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής εκπαίδευσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, με εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Είναι σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, καθώς και σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα, ιδιότητα την οποία υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας στην ανάπτυξη κλινικών κατευθυντήριων γραμμών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συνταγογράφησης πρωτοκόλλων για οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, του υπουργείου Υγείας.

Από το 2018 είναι επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta, ενός από τους κορυφαίους οργανισμούς στην Ευρώπη, που διεξάγει έρευνα για τις παιδιατρικές λοιμώξεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέχει τη θέση του προέδρου του Ειδικού Τμήματος Παιδιατρικής της Ομάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την Αντιμικροβιακή Διαχείριση.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Καταπολέμηση της μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και μέλος της Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP).

Έχει περισσότερες από 270 επιστημονικά αξιολογημένες δημοσιεύσεις, τις περισσότερες στον τομέα των παιδιατρικών λοιμώξεων, με επίκεντρο τις νοσοκομειακές λοιμώξεις, την αντιμικροβιακή χρήση και αντοχή και τον εμβολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus