Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έβρος καίγεται για 11η μέρα

Εικόνα του άρθρου Ο Έβρος καίγεται για 11η μέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2023, 12:32
ΕΛΛΑΔΑ

Η τεράστια καταστροφή στα δάση του Έβρου συνεχίζεται για 11η μέρα, με την Πυροσβεστική να παλεύει, με μέσα που αποδεικνύονται κατώτερα των αναγκών και με εργαζόμενους που μετακινούνται αυθημερόν (και) από την Ήπειρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται στη Λευκίμμη, τη Λεπτοκαρυά και τις Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις. Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη.

Συνολικά στις πυρκαγιές στον Έβρο και στη Ροδόπη επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρατηρούνται διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιές στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ειδικότερα στην Πάρνηθα επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχει συνδρομή ένα ελικόπτερο.

Τέλος αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συσκέπτεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών, καθώς στον τομέα της πρόληψης, απέτυχε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς επανέρχεται ως «συντονιστής ανάπλασης» σε Έβρο και Πάρνηθα.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι μετανάστες που συνέλαβαν ακροδεξιοί στον Έβρο, υποκινούμενοι από δηλώσεις πολιτικών στελεχών της κοινοβουλευτικής και μη ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3