ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζίτσας ζητάει "εντοπιότητα" για τα ΕΠΑΛ

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Ζίτσας ζητάει "εντοπιότητα" για τα ΕΠΑΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2020, 16:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αίτημα να αποτελεί η εντοπιότητα να ¨αυστηρά προαπαιτούμενο¨  για τις εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑ.Λ,  καταθέτει ο δήμαρχος Ζίτσας  Μιχάλης Πλιάκος με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας. 

Στόχος του είναι να  σταματήσει η εκροή μαθητών από το ΕΠΑ.Λ Ζίτσας, στο ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων.

Ο κ. Πλιάκος έστειλε ανάλογη επιστολή με τους ίδιους αποδέκτες το περασμένο φθινόπωρο, αλλά δεν πήρε απαντήσεις.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Πλιάκος καλεί την αρμόδια υπηρεσία της  Περιφέρειας Ηπείρου να ¨συστρατευθεί στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης των περιφερειακών σχολικών μονάδων  εφαρμόζοντας για τη μεταφορά των μαθητών, όλα όσα προβλέπουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) και οι διευκρινιστικές τους εγκύκλιοι¨.


Ο κ. Πλιάκος αναφέρει ότι στο ΕΠΑΛ Βροσίνας που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, ¨για να επιτευχθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια  και αυτό όχι γιατί δεν υπάρχει ικανός αριθμός παιδιών στο Δήμο Ζίτσας και στους όμορους Δήμους αλλά γιατί οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων παρόλο που οι αποστάσεις από τον τόπο διαμονής τους είναι μεγαλύτερες¨.

Σημειώνει επίσης ότι ¨το σχολείο στην Άνω Λαψίστα μπορεί να προσελκύσει εκτός από τους μαθητές που διαμένουν στο Δήμο Ζίτσας και μαθητές που έρχονται από κοντινές Κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών (Περίβλεπτο, Κρανούλα, Κρύα, Αγία Μαρίνα, Πέραμα), καθώς και  εκείνους που έρχονται από τους Δήμους Πωγωνίου  και Ζαγορίου, που σήμερα αναγκάζονται να διανύσουν πολύ περισσότερα χιλιόμετρα για να φτάσουν στο ΕΠΑΛ. Ιωαννίνων».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back