ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θεοφάνια στη Βροσίνα για τον υφυπουργό Περιβάλλοντος

Εικόνα του άρθρου Θεοφάνια στη Βροσίνα για τον υφυπουργό Περιβάλλοντος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2023, 16:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Βροσίνα του Δήμου Ζίτσας βρέθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

«Σε κλίμα κατάνυξης και μετά τη θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό του Αη Γιώργη που χρονολογείται πίσω στο 1600, πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Ο  παπα-Λευτέρης, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων από το μονότοξο γεφύρι του χωριού, ρίχνοντας τον Σταυρό στον Ζαλογγίτικο ποταμό που διασχίζει τη Βροσίνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Αμυρά.

Στην τελετή συμμετείχαν ο δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, ο βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων, Σταύρος Καλογιάννης, ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Βούρδας και φυσικά οι κάτοικοι του χωριού.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. «Εδώ στη Βροσίνα, με τους δραστήριους κατοίκους της, τιμήσαμε φέτος τα Θεοφάνια και νιώσαμε το αληθινό τους περιεχόμενο. Σε μια Ελλάδα που προχωράει μπροστά, καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Καλή Φώτιση και Υγεία σε όλες και σε όλους!» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αμυράς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back