Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έρχεται η «ψηφιακή πολεοδομία»

Εικόνα του άρθρου Έρχεται η «ψηφιακή πολεοδομία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2020, 17:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πλάνο για ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών από το 1960 ως το 2000, συνολικά δηλαδή 51.000 φακέλους, βάζει σε εφαρμογή ο Δήμος Ιωαννιτών.

Το παλιό αρχείο μιας από τις πιο πολυσύχναστες και «δύσκολες» υπηρεσίες του Δήμου, περιλαμβάνει δύο κατηγορίες αδειών, αυτές που εκδόθηκαν το διάστημα 1960-1983, με τον παλιό τρόπο έκδοσης και αυτές που εκδόθηκαν το διάστημα 1983-2000, με περισσότερα στοιχεία, υποχρεωτικά από το νέο σύστημα έκδοσης αδειών. Όπως αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα, με την ψηφιοποίηση του παλιού αρχείου των φακέλων των οικοδομικών αδειών, θα εξυπηετούνται οι πολίτες και η υπηρεσία ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του Κτηματολογίου, των δασικών χαρτών και της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων.

Η Οικονομική Επιτροπή πήρε την απόφαση, μετά από τη συνεργασία που είχαν η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας με τη διεύθυνση Προγραμματισμού του  Δήμου.

Η επιτροπή αποφάσισε την εν μέρει αλλαγή του φυσικού αντικειμένου του προγράμματος «Πιλοτικές Ψηφιακές Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης», αφαιρώντας ένα κομμάτι από τη διαχείριση των θέσεων στάθμευσης και εντάσσοντας το κομμάτι της πολεοδομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, το πρόγραμμα Motivate εκτείνεται σε 100 σημεία στο κέντρο της πόλης και στο πρόγραμμα ήταν η διεύρυνση του προγράμματος, με άλλα 100 σημεία. Η διεύρυνση αυτή δεν θα γίνει, προκειμένου να ενταχθεί το κομμάτι της ψηφιοποίησης των οικοδομικών αδειών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back