ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος θα επιμείνει για το κλειστό στον Βοτανικό

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος θα επιμείνει για το κλειστό στον Βοτανικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2024, 17:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων των Ιωαννίνων έβαλε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ο Παντελής Κολόκας (Όμορφη Πόλη), καταθέτοντας μια ερώτηση για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και γενικώς, τους χώρους άθλησης, αλλά και τους σκοπούς του Δήμου.

Στην απάντησή του, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, είπε μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή δεν έχει παραιτηθεί από την κατασκευή κλειστού στον Βοτανικό.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 οι διαδικασίες (χώρος, χρηματοδοτήσεις) είχαν προχωρήσει αρκετά, στη συνέχεια όμως το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, αφού η περιφερειακή αρχή το έκρινε «ασύμφορο» για να φέρει το μεταχειρισμένο πρώην κλειστό ξιφασκίας από το Ελληνικό, το οποίο κείται ακόμα σε κομμάτια. Την απόφασή της ακολούθησε και η δημοτική αρχή Ελισάφ και σήμερα, τα Γιάννενα συνεχίζουν να διαθέτουν το κλειστό της Λιμνοπούλας, ανακαινισμένο στο μεταξύ, αλλά ελλιπές και το Νέο Κλειστό δίπλα στο Πανηπειρωτικό, που φιλοξενεί σχεδόν αποκλειστικά αθλητικούς συλλόγους.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι «συνεχίζουμε να το παλεύουμε και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε» το κλειστό στον Βοτανικό (αναφέρθηκε σε αυτό ως «δεύτερο κλειστό») και πρόσθεσε ότι η πόλη χρειάζεται και νέο κολυμβητήριο.

«Πρέπει να διεκδικήσουμε και δεύτερο κλειστό κολυμβητήριο, έχουμε μείνει πολύ πίσω» τόνισε, με αφορμή τις νέες φθορές που παρουσίασε το κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας.

Τέλος, σημείωσε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να σώσουμε τώρα το απόθεμα που έχουμε» και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα προσανατολιστεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα, για χρηματοδότηση, αλλά και ότι «θα πρέπει να σκεφτόμαστε και τα κόστη λειτουργίας και συντήρησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back