Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΙΒΛΙΟ

Ο Δημήτρης Οικονόμου στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ο Δημήτρης Οικονόμου στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2016, 15:05
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Οικονόμου "Οι εγκλωβισμένοι", στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η λογοτέχνης Σμαράγδα Μανταδάκη-Παπαδοπούλου, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Γιώργος Νάκος και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Θεοδώρα Τζήμου.

Ο Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε το 1974 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κλασική κιθάρα σε διάφορα ωδεία. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: «Η πόλη του αναστέλλοντος ήλιου», εκδόσεις Μελάνι, 2009 (υποψήφιο για το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω), «Μείνε για λίγο όταν θα έχουν φύγει όλοι», εκδόσεις Μελάνι, 2012

Το 2011 το διήγημά του «Ανθρωποθυρίδα» τιμήθηκε με το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και συμπεριλήφθηκε στον ΣΤ΄ τόμο του συλλογικού έργου Το ελληνικό φανταστικό διήγημα (εκδόσεις Αίολος, 2012).

Το 2012 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό μονόπρακτου της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού για το μονόλογό του «Ώρα ανάγκης».

Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» σε θέματα θεατρικής κριτικής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back