Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος πήγε στην Μπρατισλάβα

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος  πήγε στην Μπρατισλάβα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2022, 15:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα προτερήματα της πόλης προώθησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στην Μπρατισλάβα, όπου βρέθηκε επικεφαλής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο της «διπλωματίας πόλεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, παρών ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, στην επίσκεψη που έγινε στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με τον διευθυντή του τμήματος τουρισμού του Υπουργείου Μεταφορών της Σλοβακίας Τόμας Όντρτσκα και συνομίλησαν για «τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο προορισμών».

Επίσης, ακολούθησαν «πολύ σημαντικές συναντήσεις», όπως τις χαρακτηρίζει ο Δήμος: στην Σλοβάκικη Ακαδημία Επιστημών ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πάβολ Σαϊγκαλίκ και συζήτησε την προοπτική ανταλλαγών και συνεργειών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μακρά συνάντηση έγινε και στην έδρα των Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κομένιους με την καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών Γιάνα Γκρούσκοβα και ομάδα σλοβάκων ελληνιστών «για τη δυνατότητα ενίσχυσης των προσπαθειών τους να κρατήσουν την πρόσβαση στη γνώση γύρω από τη σύγχρονη Ελλάδα ανοικτή στη νέα γενιά των Σλοβάκων σπουδαστών».

O κ. Ελισάφ συναντήθηκε επίσης με τη δήμαρχο της Παλιάς Πόλης της Μπρατισλάβας Ζουζάνα Αουφρίχτοβα και με τον πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης, Ρίχαρντ Ντούντα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών, το πρόγραμμα των συναντήσεων και διαβουλεύσεων συνεπιμελήθηκε η ελληνική πρεσβεία στην Μπρατισλάβα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back