Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος για τους γιαννιώτες ηθοποιούς

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος για τους γιαννιώτες ηθοποιούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2019, 12:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πρόσφατη επιστολή των ηθοποιών κατά του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για την απόφαση της διοίκησης του τελευταίου να αναβάλει τη συνέχιση του φεστιβάλ «Η πόλη μας στη σκηνή» που επιχορηγούσε επαγγελματικές θεατρικές ομάδες για την παραγωγή παραστάσεων, απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.

Το ζήτημα προς συζήτηση έφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση» Χρήστος Πατσούρας, εκτιμώντας ότι πρέπει να γίνει μια συνολικότερη συζήτηση για την πολιτική που ακολουθεί πια το ΔΗΠΕΘΕ.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει η δημοτική αρχή σε απάντησή της προς τους ηθοποιούς. Ότι υπήρξαν δηλαδή νεότερα δεδομένα που δεν επιτρέπουν το ΔΗΠΕΘΕ, έναν επιχορηγούμενο οργανισμό, να επιχορηγήσει τρίτους και ότι αναζητείται ο καλύτερος και νόμιμος τρόπος για να συνεχιστεί το φεστιβάλ. Αναγνώρισε δε την ορθότητα της απόφασης της προηγούμενης διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ, με πρόεδρο την Αλέκα Βακαλοπούλου, να ανοίξει το Θέατρο στις επαγγελματικές θεατρικές ομάδες.

Για τον κ. Ελισάφ η ουσία της παρέμβασης των γιαννιωτών ηθοποιών είναι η διαμαρτυρία τους για τη μη πιο ενεργή συμμετοχή τους στις παραστάσεις που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε, αναφερόμενος και στη θητεία του στην προεδρία του ΔΗΠΕΘΕ επί δημαρχίας Φίλιππα Φίλιου, ότι προτεραιότητα έχει το έργο όπως και ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια και ο σκηνοθέτης είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίζουν για τους συντελεστές χωρίς καμία παρέμβαση. Όπως είπε, υπάρχει πάντα η υπενθύμιση του ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού.

«Είναι μια μόνιμη κόντρα με τους επαγγελματίες ηθοποιούς της πόλης. Δεν μπορούν να είναι οι ίδιοι πάντα οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ σε κάθε παράσταση που ανεβαίνει» κατέληξε.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Κωτσαντή δεν έκανε καμία τοποθέτηση…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back