Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος για τις σχολικές καθαρίστριες

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος για τις σχολικές καθαρίστριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2022, 20:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πολιτική της στον αριθμό των σχολικών καθαριστριών που θα απασχολήσει ή δεν θα απασχολήσει ο Δήμος κατά τη φετινή σχολική χρονιά προσπάθησε να αιτιολογήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

«Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων στέκεται με απόλυτη ευθύνη απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα. Με την ίδια ευθύνη και με ευαισθησία λειτούργησε στα δυόμισι χρόνια της πανδημίας», είπε.

Τόνισε ότι οι σχολικές καθαρίστριες που θα βρεθούν στα σχολεία του Δήμου, είναι περισσότερες από αυτές που ορίζει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως και περισσότερες από αυτές που ζητήθηκαν από τις Σχολικές Επιτροπές.

Πρόσθεσε δε ότι ο Δήμος θα διαθέσει από τον δικό του προϋπολογισμό το ποσό των 300.000 ευρώ για να καλύψει τον μεγαλύτερο αριθμό καθαριστριών που θα προσληφθεί. Πέρσι είχε διαθέσει 1 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο δήμαρχος, είχαν προσληφθεί περισσότερες καθαρίστριες «εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλούσε η πανδημία».

«Αυτό δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνεται γιατί επιβαρύνεται δυσανάλογα ο προϋπολογισμός του Δήμου. Αυτή είναι η καθαρή πραγματικότητα. Και ας μείνουμε μακριά από λαϊκισμό και περιττές κραυγές» τόνισε, απαντώντας στην πρωινή ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα.

Για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμος θα προσλάβει 101 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και 25 μερικής απασχόλησης, όπως αναφέρθηκε. Σαράντα λιγότερες από πέρσι.

O κ. Ελισάφ προχώρησε και σε μια σύγκριση των προσλήψεων σχολικών καθαριστριών που γίνονταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δίνοντας έμφαση στο τότε καθεστώς εργασίας (σύμβαση έργου). Ανέφερε ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 ο Δήμος είχε προσλάβει με σύμβαση έργου 108 σχολικές καθαρίστριες και τη σχολική χρονιά 2019-2020 είχε προσλάβει με το ίδιο καθεστώς 111 σχολικές καθαρίστριες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back