ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο David Bowie «επιστρέφει» στους κινηματογράφους

Εικόνα του άρθρου Ο David Bowie «επιστρέφει» στους κινηματογράφους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2023, 13:38
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στις 3 Ιουλίου 1973, ο David Bowie αποσύρει τον Ziggy Stardust, το πιο διάσημο alter ego του, μπροστά σε 5.000 θαυμαστές του στη σκηνή του Hammersmith Odeon του Λονδίνου. Πενήντα χρόνια μετά, ο Ziggy θα επιστρέψει στην ίδια σκηνή για μία μόνο βραδιά.

Στις 3 Ιουλίου 2023, το Eventim Apollo (πρώην Odeon) θα φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του ψηφιακά αποκατεστημένου «Ziggy Stardust and the Spiders from Mars». Η ταινία θα προβληθεί επίσης σε πάνω από 1.000 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.


Η αποκατάσταση του Ziggy Stardust και The Spiders from Mars: The Motion Picture περιέχει επίσης σκηνές του διάσημου κιθαρίστα Jeff Beck, οι οποίες κόπηκαν από την αρχική έκδοση. Γυρισμένο από τον σκηνοθέτη D.A. Pennebaker (Monterey Pop, Bob Dylan Don't Look Back, Depeche Mode 101), η νέα έκδοση, πλήρης με ήχο 5.1, περιέχει backstage στιγμές του David Bowie, καθώς και μια guest εμφάνιση από τον Ringo Starr.

Η πλήρης ταινία και το συνοδευτικό της soundtrack θα κυκλοφορήσουν σε φυσική μορφή στις 11 Αυγούστου. Η ψηφιακά αποκατεστημένη ταινία θα είναι διαθέσιμη σε Blu-ray, ενώ το συνοδευτικό soundtrack με remastered ήχο θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και CD.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back