Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Αυλητής του Χάμελν

Εικόνα του άρθρου Ο Αυλητής του Χάμελν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017, 14:01
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα θέατρο σκιών με ζωντανή μουσική φιλοξενεί αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου το Θυμωμένο Πορτραίτο (2 παραστάσεις 18.00 και 21.30, είσοδος 6 ευρώ , για παιδιά 4 ευρώ).
 Πώς οδηγείται στον όλεθρο η φημισμένη πόλη του Χάμελν; Γιατί ο Δήμαρχος και οι πολίτες έχουν φτάσει σε απόγνωση; Ποιο είναι το δολερό σχέδιο του ραδιούργου μυστικοσυμβούλου του Δημάρχου; Θα καταφέρει άραγε ο αινιγματικός Αυλητής να σώσει την πόλη από την καταστροφή;
«Ο Αυλητής του Χάμελν» είναι ένα περιπετειώδες κλασσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που επιχειρεί να διασκεδάσει και να προβληματίσει το θεατή σχετικά με το διαχρονικό ζήτημα της χαμένης αθωότητας.
Επί σκηνής θα βρίσκονται ένας ηθοποιός και δύο μουσικοί για να ταξιδέψουν το κοινό σ’ έναν μαγικό κόσμο μυστηρίου και φαντασίας. Όχημα τους, η ζωντανή μουσική, το θέατρο σκιών και η συνεχής εναλλαγή ρόλων.
Το ρόλο του αφηγητή – ηθοποιού κρατά ο Δημήτρης Σπορίδης, τον μουσικό τόνο δίνουν οι Twombone Ensemble, οι τρομπονίστες Γιώργος Αγγελάκης και Μενέλαος Καραγιάννης, ενώ στη διασκευή και τη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Γιώργος Καραβασίλης. Το σχεδιασμό και την υλοποίηση των σκηνικών έχουν αναλάβει η Ελένη Τσιμίδου και η Φανή Σκουλικίδη-Μπουκουβάλα. Η μουσική της παράστασης γράφτηκε από τον Ανδρέα Τσέγα, ειδικά για δύο τρομπόνια με ολκό.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραβασίλης
Παίζουν: Δημήτρης Σπορίδης , Γιώργος Αγγελάκης , Μενέλαος Καραγιάννης
Σκηνογραφία: Ελένη Τσιμίδου, Φανή Σκουλικίδη-Μπουκουβάλα
Μουσική: Ανδρέας Τσέγας


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back