ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Αττίκ στο Παρίσι» με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Εικόνα του άρθρου «Ο Αττίκ στο Παρίσι» με τον Γιώργη Χριστοδούλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2017, 18:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιώργης Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του έρχονται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα, στον Πολυχώρο Αγορά, με μια μουσική παράσταση.

«Ο Αττίκ στο Παρίσι... και άλλες ιστορίες», μια παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α., θα ξεκινήσει στις 21:00. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το Καλοκαίρι του 2017. Στη συνέχεια, ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, όπως στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα που φτάνει ως φοιτητής της Σορβόνης αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές για να σπουδάσει μουσική στο Κονσερβατόριο με σπουδαίους καθηγητές όπως τον Καμίγ Σαιντ-Σανς και τον Γκαμπριέλ Φωρέ, ενώ παράλληλα ξεκινάει την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδοποιός. Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, στην παράσταση, αναλαμβάνει ρόλο story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει με τη συνοδεία δύο μουσικών τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστούν τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου. Αυτά κι ένα σωρό άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από τη ροή της παράστασης.

Στο πιάνο και στο ακορντεόν θα συνοδεύει ο Χάρης Σταυρακάκης.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ στην είσοδο και 8 ευρώ στην προπώληση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back