ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O αστυνόμος Ρατ σας ψάχνει

Εικόνα του άρθρου O αστυνόμος Ρατ σας ψάχνει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2020, 18:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η καλύτερη γερμανική σειρά, αυτή την εποχή, είναι το Babylon Berlin. Επίσης, τα πιο αξιόλογα αστυνομικά της «εποχής Βαϊμάρης», είναι τα βιβλία στα οποία στηρίζεται το Babylon Berlin: οι υποθέσεις του αστυνόμου Ρατ.

Το έργο του Φόλκερ Κούτσερ είναι εδώ και καιρό, στο τρίτο βιβλίο του (στα ελληνικά). Μετά το «Βρεγμένο Ψάρι» και τον «Βωβό θάνατο», ήρθε ο «Γκόλντσταϊν».

Οι περιπέτειες του Ρατ και των συνοδοιπόρων του, λαμβάνουν χώρα σε ένα Βερολίνο που, παρότι έχει περάσει πάρα πολλές ιστορικές καμπές τα τελευταία 100+ χρόνια, παραμένει ένα σημείο αναφοράς για την Ευρώπη.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή εδώ:

Ο Ρατ, ένας τύπος με πολλές αδυναμίες αλλά και πολλά προτερήματα, μπλέκεται σε άλλη μια υπόθεση που, στον ελληνικό συγχρονισμό βιβλίου-σειράς, είναι διαφορετική.

Η τρίτη σεζόν μπήκε αρκετά δυναμικά και παρότι η πρώτη θα παραμείνει μάλλον αξεπέραστη, βαδίζει θετικά στα σημάδια του δεύτερου βιβλίου.

Όσο για το τρίτο βιβλίο, ο Γκέρεον Ρατ έχει μια πολύ ειδική αποστολή, η οποία έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ο Κούτσερ, ο οποίος έχει κάνει όλο το «αγροτικό» της αστυνομικής λογοτεχνίας, από πτυχιούχος Φιλολογίας στον ημερήσιο Τύπο και μετά στα βιβλία, αποτυπώνει με τρομερό τρόπο τις συνήθειες και την καθημερινότητα του μεσοπολεμικού Βερολίνου. 

Στέκεται ελαφρά ουδέτερος απέναντι στις πολιτικές διενέξεις που διαμόρφωσαν τουλάχιστον 50 χρόνια ιστορίας στον ευρωπαϊκό χώρο και τα βιβλία του είναι λιγότερο «γυαλιστερά» από τα αντίστοιχα έργα του Φίλιπ Κερ, αλλά πολύ πιο περιεκτικά για την περίοδο που πραγματεύεται.

Οπότε, τώρα με τη νέα καραντίνα, μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε Γκέρεον Ρατ. Επίσης, μπορείτε να ακούσετε και το καταπληκτικό σάουντρακ της πρώτης σεζόν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back