Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Αργκάν του Μολιέρου στον «Φρόντζο»

Εικόνα του άρθρου Ο Αργκάν του Μολιέρου στον «Φρόντζο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2022, 02:07
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας θα είναι και τα Γιάννενα. Σημειωτέον ότι το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης κάνει… έξοδο μετά από 15 χρόνια.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία, πρωτότυπη διασκευή και μουσική του Κώστα Γάκη, θα ανέβει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 5 Ιουλίου, στις 21:30.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νικολέτα Βλαβιανού,  Νίκος Ορφανός, Ορφέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καλαντζής, Αγοραστή Αρβανίτη, Νάστια Βραχάτη, Στεφανία Καλομοίρη, Αλέξανδρος Ζουριδάκης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη.

Η υπόθεση: Ένας παρισινός θίασος αναγκάζεται να ξεκινήσει περιοδεία στην επαρχία, καθώς έχει αποκλειστεί από τις παραστάσεις του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ’. Η ανάγκη τούς κάνει να αναζητούν καινούριο έργο, ώσπου γνωρίζουν τον εκκολαπτόμενο θεατρικό συγγραφέα με το όνομα Μολιέρος. Εκείνος έχει ένα έργο, τους το διαβάζει και αμέσως το αγοράζουν. Ο τίτλος του: Ο κατά φαντασίαν Ασθενής!

Ο Αργκάν είναι κατά φαντασίαν άρρωστος. Πιστεύει ότι πάσχει από αναρίθμητες ασθένειες και θέλει συνεχώς να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του γιατροί και να τον εξετάζουν. Έτσι γίνεται θύμα επιτήδειων που τον εκμεταλλεύονται. Η γυναίκα του τον απατά με ένα γιατρό, απατεώνες γιατροί απομυζούν τα χρήματά του και όταν αποφασίζει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με γιατρό της επιλογής του, εκείνη, που εν τω μεταξύ αγαπάει άλλον, αναγκάζεται να παρουσιάσει τον αγαπημένο της ως διάσημο γιατρό, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τον πατέρα της.

Εισιτήριο: 15 ευρώ, και 10 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back