Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο απόηχος της επίσκεψης Μητσοτάκη

Εικόνα του άρθρου Ο απόηχος της επίσκεψης Μητσοτάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2019, 19:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου έρχονται να αξιολογήσουν μέχρι στιγμής δύο περιφερειακές παρατάξεις και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, αλλά και ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.

Η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου κάνει λόγο για μια περιοδεία του κ. Μητσοτάκη σε ένα «απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, κυρίως με εκλεγμένο κομματικό ακροατήριο», για ένα «κούφιο πέρασμα» και για «επικοινωνιακές πρακτικές και selfies που έκρυψαν τα ουσιαστικά προβλήματα της Ηπείρου».

Η παράταξη στηλιτεύει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε με τη μη λειτουργία εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων σε άλλες περιοχές, ιδίως στην Κέρκυρα, αλλά δεν ενοχλήθηκε με τη μη λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης στην Ήπειρο. Επιπλέον, η παράταξη, ενώ κρίνει θετικά την ανάδειξη της υποψηφιότητας του Ζαγορίου για τον κατάλογο της UNESCO, επισημαίνει ότι υπήρξε «σιωπή για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων».

Πιο ικανοποιημένη από την παρουσία του πρωθυπουργού στα Γιάννενα, εμφανίζεται η παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου «Ορίζοντες Ηπείρου». Η παράταξη από όσα ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν, νιώθει… δικαιωμένη για τις θέσεις της. Πρώτον επειδή, όπως αναφέρει, αποφεύχθηκαν δηλώσεις που να οδηγούν σε τετελεσμένο για τη μεταφορά σκουπιδιών της Κέρκυρας ή της Λευκάδας στην Ήπειρο, και δεύτερον επειδή δεν έγινε εξαγγελία για ίδρυση γεωργικής σχολής στη Μονή Βελλά, αν και υπήρχε όμως θετική ανταπόκριση.

Η βασική ανησυχία που εκφράζει ο κ. Ριζόπουλος, αφορά το εγχείρημα της ένταξης του Ζαγορίου στην UNESCO. Σε αυτό το σημείο κάνει κι αυτός αναφορά στους υδρογονάνθρακες. «Απλά πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει πως αυτό (σ.σ. τα περί UNESCO) συμβαδίζει με τα πετρέλαια στο Ζαγόρι» τονίζει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «προσχηματικό ενδιαφέρον» του κ. Μητσοτάκη και για «επιβεβαίωση των νέων πολιτικών του συμμαχιών», με ειδική αναφορά στον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος ο οποίος «μιλάει» για «επικοινωνιακή φιέστα». Στο πλάνο του βάζει τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, για την οποία αναφέρει ότι η συμβολή του Δημοσίου ήταν καθοριστική, τον πρωτογενή τομέα και τις χαμηλές τιμές γάλακτος, εμπλέκοντας και την πώληση της «Δωδώνης» επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, τη μη σύνδεση του Ζαγορίου με την Εγνατία οδό κ.λπ., ενώ υπενθυμίζει τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back