ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Άνθρωπος του Νερού» στο θερινό σινεμά

Εικόνα του άρθρου «Ο Άνθρωπος του Νερού» στο θερινό σινεμά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2021, 13:04
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ταινία «Ο Άνθρωπος του Νερού» (2018) σε σκηνοθεσία Όντρεϊ Χαβέλκα θα προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Η ταινία θα προβληθεί σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας.

Η υπόθεση: Ο Hastrman, o «Άνθρωπος του νερού» ή το «Πλάσμα του νερού», είναι ένας μυθικός δαίμονας της σλαβικής λαογραφίας που κατοικεί σε ποτάμια και λίμνες. Συλλέγει τις ψυχές των πνιγμένων και τις αποθηκεύει σε μικρά κεραμικά κιούπια. Η φιγούρα του εμφανίζεται συχνά στα τσεχικά παραμύθια και δεν είναι πάντα κακός χαρακτήρας.

Στην ταινία παρακολουθούμε, έναν παράξενο ευγενή, που επιστρέφει μετά από χρόνια στο εξωτερικό σε ένα μικρό χωριό της Βοημίας, στις αρχές του 19ου αιώνα. Είναι ο Hastrman. Το νερό είναι το στοιχείο του. Το λατρεύει, το νιώθει και επικοινωνεί μαζί του. Χρειάζεται νερό όχι μόνο για να διατηρηθεί στη ζωή αλλά και για να αποκτήσει υπεράνθρωπες δυνάμεις. Σε αυτή τη ρομαντική, φανταστική ιστορία, η αγάπη φέρνει στον Hastrman απροσδόκητη ευτυχία αλλά και ένα μεγάλο δίλημμα: να παραμείνει ένα άγριο πλάσμα ή να περάσει τα όρια και να γίνει ένας απλός άνθρωπος;

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back