ΕΛΛΑΔΑ

«Νυχτερινό» ρεύμα… το πρωί και τα σαββατοκύριακα

Εικόνα του άρθρου «Νυχτερινό» ρεύμα… το πρωί και τα σαββατοκύριακα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2024, 14:34
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αλλάζει προσεχώς το γνωστό ως νυχτερινό τιμολόγιο, οι ώρες έκπτωσης στην τιμή του ρεύματος δηλαδή, με την εγκατάσταση του κατάλληλου μετρητή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Θόδωρου Σκυλακάκη, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μεταφορά του ωραρίου σε «φτηνές» ώρες και όχι το βράδυ, όπως είναι τώρα.

Ο λόγος είναι ότι τις βραδινές ώρες οι τιμές του ρεύματος είναι ακριβότερες (πανάκριβες, για την ακρίβεια…) ελέω «χρηματιστηρίου ενέργειας».

Με το νέο πλαίσιο αλλάζει το ωράριο για το μειωμένο («νυχτερινό») τιμολόγιο που ισχύει σήμερα -το οποίο είναι 2-8 π.μ. και 3-5 μ.μ. το χειμώνα και 11 μ.μ.-7 π.μ. το καλοκαίρι- και θα μεταφερθεί σε μια ζώνη μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. τις καλοκαιρινές μέρες και όλο το 24ωρο τα Σαββατοκύριακα.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα απομεινάρι του παλιού ηλεκτρικού συστήματος, που όταν δεν υπήρχε ζήτηση το βράδυ έδινε η τότε ΔΕΗ το νυχτερινό τιμολόγιο. Τώρα το βράδυ είναι η πιο ακριβή ώρα της ημέρας, και οι πιο φθηνές είναι τα μεσημέρια, όταν δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά, και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός τις Κυριακές» είπε ο κ. Σκυλακάκης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back