Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Νύχτα μετασεισμών στην Κρήτη

Εικόνα του άρθρου Νύχτα μετασεισμών στην Κρήτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2021, 10:52
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα - στις 00:37 - με επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης, στην Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο νησί, την επομένη του ισχυρού σεισμού 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - στις 09:17 χθες Δευτέρα -, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο τραυμάτισε άλλους εννέα, συμφωνα με τον απολογισμό των αρχών.

Οι ζημιές είναι πάρα πολλές, είναι πάνω από 500 κατασκευές που έχουν υποστεί μεγάλες βλάβες” είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι είναι γύρω στις 1000 κατασκευές, που έχουν υποστεί μικρότερες βλάβες» τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας. «Απαγορεύεται στους κατοίκους να προσεγγίζουν σπίτια που έχουν υποστεί έστω και μικρές ζημιές» πρόσθεσε και είπε επίσης ότι «ήδη έχουμε βιώσει τέσσερις μεγάλους μετασεισμούς έως 4,8 Ρίχτερ με καταρρεύσεις» και εκτίμησε ότι η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί. «Μπορεί να έχουμε και μετασεισμό της τάξεως των 5,2 ή και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», τόνισε.

Όντως, στις 7.50 το πρωί της Τρίτης, σημειώθηκε μετασεισμός 5,3R, 21χλμ ΒΔ της Άρβης.

Στο μεταξύ, στο Αρκαλοχώρι έχουν αναπτυχθεί σκηνές του στρατού για τον πληθυσμό, ενώ έχει στηθεί και Κέντρο Υγείας με τον ίδιο τρόπο.

(Πηγές: ΑΠΕ/ΕΡΤ)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back