ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Αισιόδοξος για συμφωνία

Εικόνα του άρθρου Ντάισελμπλουμ: Αισιόδοξος για συμφωνία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2017, 17:08
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την πεποίθηση ότι σύντομα οι «συζητήσεις στην Αθήνα θα καταλήξουν σε συμφωνία» εξέφρασε κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, με θέμα το ελληνικό πρόγραμμα.

«Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να κλείσει η διαπραγμάτευση» συμπλήρωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπάρξει μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα», με «περισσότερη ανάπτυξη».

Όσον αφορά τα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος, επανέλαβε ότι οι παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστούν το 2019, ενώ οι αντίστοιχες για το αφορολόγητο το 2020, εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Αναφορά έκανε και στο ζήτημα του χρέους, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα βρούμε μία λύση για την ανακούφιση του προβλήματος, καθώς μόνο έτσι, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε μία βιώσιμη πορεία».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι, ο στόχος του 3.5% του ΑΕΠ για τα πρωτογενή πλεονάσματα της χώρας δεν θα πρέπει να αφορά σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί σύντομα συνολική συμφωνία με τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε ελληνικό πρόγραμμα.

«Εργαζόμαστε διαρκώς, ώστε να βρίσκονται λύσεις για την Ελλάδα και την Ε.Ε.» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι «έχουν επιτευχθεί πολλά κατά την πρώτη φάση του προγράμματος», με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εμπιστοσύνης και τη θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας.


Ο ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, από το ίδιο βήμα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για «γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης»

«Θα πρέπει να απορροφηθεί η αβεβαιότητα και να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος» τόνισε, καθιστώντας αναγκαία την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ Αθήνας και θεσμών στις τρέχουσες επαφές στην ελληνική πρωτεύουσα.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, επεσήμανε ότι «δεν απέχουμε πάρα πολύ, αλλά πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς ιδεοληψίες και συνθήματα».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι σε θέση να γυρίσει σελίδα, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εμποδίσει την αβεβαιότητα». «Οφείλουμε να παγιώσουμε τα θετικά στοιχεία, να είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση και να δουλέψουμε περισσότερο» συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back