Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Ξαναρχίζουν οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

Εικόνα του άρθρου Ντάισελμπλουμ: Ξαναρχίζουν οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2016, 17:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επανέναρξη των συνομιλιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, που είχαν «παγώσει» λόγω των κυβερνητικών παροχών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Οι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις μετά τη λήψη της επιστολής από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών με την οποία επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είμαι χαρούμενος που ανοίγει ο δρόμος και μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εξαιρετικά έντονες διαπραγματεύσεις, με στόχο να σταλεί μια επιστολή που θα ήταν συμβατή με τις «απαιτήσεις» των θεσμών, που έφτασαν χτες στην Αθήνα.

Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.

Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back